Tuupovaaran koulu ja päiväkoti on säilytettävä.

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#10

Joensuulla olisi mahdollisuus erottua muista kaupungeista ja panostaa kyläkouluihin niiden lakkauttamisen sijaan. Maksaisin mielelläni enemmän veroja pitäjien palvelujen säilyttämiseksi. Palvelut tänne uusia asukkaita tuovat, ei alhainen veroprosentti.

Anna-Maria Hämäläinen (Joensuu, 11.02.2024)

#19

Koulu ja päiväkoti säilytettävä

Alpo Turunen (Joensuu, 11.02.2024)

#37

Tuupovaaran alakoulu ja päiväkoti ehdottomasti säilytettävä!

Caroline Kamppila (Kovero , 11.02.2024)

#62

Mahtaisi kaupungista löytyä muutakin mistä säästä kuin nuorista ja heidän tulevaisuudesta.
Esim. Joutavaa lämpiävät kadut ja vaikkapa kaikenlaiset rautaromu kasat liikenneympyröissä. Ja löytyy varmaan aika paljon muutakin turhaketta.

Tomi Kekkonen (Tuupovaara, 11.02.2024)

#73

On isovanhempieni ajoista siirrytty isolla loikalla eteenpäin kun eivät lapset enää opetusta tarvitse 🤦🏼‍♀️

Johanna Raekivi (Helsinki, 11.02.2024)

#87

Pitkien välimatkojen takia on Tuupovaaran koulu ja päiväkoti säilytettävä.

Pirjo Pesonen (Öllölä, 11.02.2024)

#94

Ei mene järkeen tämä päätös. Monta liikenneympyrä saatte jättää tekemättä tai niitten keskelle rumat olevinaan "taideteokset" tekemättä, niin tulis miljoona säästöjä!

Jarkko Ryhänen (Turku, 11.02.2024)

#107

Pikkukoululaisten koulumatkoista ei saa tehdä kohtuuttoman pitkiä ja hankalia. Suomi kannattaisi pitää asuttuna rajaseuduillakin eikä tuhota viimeisiäkin mahdollisuuksia elää haja-asutusalueilla.

Annikka Tanskanen (Helsinki , 11.02.2024)

#110

Terve järjen käyttö olisi nyt tarpeen. Ei ole ihme että maaseutu autioituu,kun tälläsiä päätöksiä ajetaan. Kohtuutonta perheiden ja lasten hyvinvoinnin alas-ajoa vain säästöjä saadakseen. Vaikea ymmärtää mitä päättäjien mielessä liikkuu kun kuitenkin on lapsien hyvinvoinnista kyse.

Minna Pasanen (Ilomantsi, 11.02.2024)

#111

Älkää säästäkö lapsista ja nuorista. Heissä on tulevaisuus!

Mia Kurki-Tuhkanen (Joensuu, 11.02.2024)

#120

Tuupovaarassa on teollisuuden työpaikkoja, jos päiväkoti ja koulu lähtee kylältä se vaikeuttaa työvoiman saatavuutta. Ja on otettava huomioon lasten koulumatkojen ja päivien kohtuuton pidentyminen.

Tiina Huttunen (Värtsilä, 11.02.2024)

#128

Jos Joensuun kaupunki aikoo muumioittaa Tuupovaaran lakkauttamalla kun, päiväkodin, korottamalla vuokra-asuntojensa vuokrat samalle tasolle kuin ruutukaava-alueella, niin sanokaa se sitten nyt ja heti. Niin tiedänpä sitten viedä yritystoimintani ja asumiseni vaikkapa Kuopioon jos en muuta keksi.

Nina Tähti (Joensuu, 11.02.2024)

#135

Tänne ei jää kuin eläkeläiset,jos kaikki viedään pois!
Ei peruskoululaisten tarvitse lähteä bussilla kymmenien kilometrien päähän,saatikka pienet päiväkotilaiset,kun meillä on toimivat toimitilat!
Jäitä hattuun ja inhimillisyyttä kehiin!!!!

Eija Ronkainen (Joensuu, 11.02.2024)

#136

Käsittämätön maaseudun ihmisistä piittaamaton lakkautus päätös.
Päätöksessä ei näytetä ajateltavan työssäkäyvien lapsiperheiden vanhempia sekä lapsien oikeutta saada lähi palveluita omalta paikkakunnalta jo olemassa olevista toimipisteistä.
Lakkautus päätös olisi vakava kuolin isku koko kylä yhteisölle, jonka toimeentulo ja sekä viihtyminen nojaa pitkälti paikkakunnan lähi palveluihin.
Päätöksellä näytetään ajettavan pilkekylien toiminta sellaiseen pisteeseen, ettei täällä palvelut pysty enää toimimaan.
Esim. Tuupovaarassa asuva, Ounevalla työssä käyvä/t henkilö/t joutuu/vat heräämään 2 tuntia aikaisemmin, viedäkseen lapsen/t Heinävaaraan päivähoitoon, josta töiden päätyttyä lapsi/t on haettava säästä riippumatta.
Päätöksessä ei ajatella yhtään lasten eikä vanhempien jaksamista, eikä kylän palveluiden säilymistä. Toivon kaikkien Tuupovaaralaisten puolesta, että löytyisi ratkaisu, jonka pohjalta voitaisiin jatkaa mahdollisimman pienin vaurioin.
Joten päättäjät, ottakaa nyt lusikka kauniiseen käteen ja ajatelkaa tilanne maaseutua asuttavien IHMISTEN ja heidän tulevaisuuden kannalta.
Lakkautus luo tulevaisuudesta ainoastaan näköalattomuutta, syö uskon työpaikkojen paikkakunnalla säilymisestä, jonka myötä lähtisi muutkin palvelut.
Tätäkö Joensuun nokkaansa pitemmälle näkevät päättäjät haluavat?
Joka tapaukseesa emme luovu näistä palveluista taistelutta ja piste.

Sulo Suhonen (Joensuu, 11.02.2024)

#137

Tuupovaaran koulua ja päiväkotia ette lakkauta ottakaa säästönne jostain muualta.

Teppo Kanninen (Joensuu, 11.02.2024)

#140

tässäpä päättäjille taas muistutuksena ja neuvona (tässäkin) asiassa, että ottakaapas nyt se järki käteenne ja toimikaa oikein...

Sami Suhonen (Joensuu , 11.02.2024)

#172

Lasten äänet kuuluville! Meidän lapset haluavat pysyä Tuupovaaran koulussa ja päiväkodissa ja vanhemmat eivät vähäistä vapaa-aikaansa halua käyttää lasten kuskaamiseen 120km/päivä päivähoitoon. Tasavertaisuus perheiden
keskuudessa häviää melko kauas, jos verrataan keskustan mahdollisuuksia näihin laitakaupungin mahdollisuuksiin. Älkää enää viimeisiä palveluita lapsiperheitä täältä viekö pois!

Anna Pesonen (Tuupovaara, 12.02.2024)