Tuupovaaran koulu ja päiväkoti on säilytettävä.

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#406

Joensuu lupasi säilyttää palveluja kuntaliitoksen aikaa. Metsät kelpasivat, työpaikkojakin on, hyviä elämisen edellytyksiä. Miten lapsiperheet voivat elää jatkossa, uusia ei ainakaan muuta ilman päiväkotia ja koulua.

Päivi Paavilainen (Joensuu, 13.02.2024)

#408

Kaupungin reuna-alueet täytyy säilyttää elinkelpoisena.
Hoilola on rajanpinnassa ja jo Tuupovaaraan on parinkymmenen kilometrin matka.

Airi Lindberg (Espoo, 13.02.2024)

#422

Äly hoi elä jätä täytyy päättäjille todeta.Syrjäkyliä kuritetaan ensimmäisenä.Pitäsköhän ajatella pikkukylien lapsia ja vanhempia ja lopettoo mieluummin vouhotus joutavista miljoonia maksavista Kukkilinnun puistoista?

Kyösti Sivonen (Joensuu, 13.02.2024)

#427

Pikku kylään jää mitään jos sieltä viedään koulu ja päiväkoti. Lapsille tulee liian pitkät matkat kulkea kouluun ja hoitoihin eikä se ole eduksi kenellekkään.

Raili Piipponen (Joensuu, 13.02.2024)

#447

Tehkää Joensuun kaupungin päättäjät oikea päätös koulunlakkauttamisasiassa ja päättäkää ettei Tuupovaaran koulua lakkauteta.Älkää ottako lapsilta pois koulua sillä lapsissa on tulevaisuus ja toivo paremmasta.t. Tuupovaaran koulun puolesta ❤️

Tiina Tiiala (Joensuu , 13.02.2024)

#450

Oma koulu ja varhaiskasvatus ovat elinehto harvaan asutun alueen ihmisille ja pienemmät ryhmäkoot tukevat oppilaiden hyvinvointia ja oppimista.

Jenni Kettunen (Joensuu, 13.02.2024)

#452

On merkityksellistä, että itärajan seutu pysyy asuttuna ja elinvoimaisena. Pitäjäkoulu on säilytettävä Tuupovaaran tulevaisuuden turvaamiseksi.

Virve Kallio (Joensuu, 13.02.2024)

#458

Käsittämätön päätös ottaen huomioon se, että uusi alakoulu valmistui vasta pari vuotta sitten. Tällä päätöksellä tapetaan vaivattomasti koko kylä, kun minkäänlaisia edellytyksiä perheen perustamiseksi ei enää ole jäljellä. Koulumatka Heinävaaraan on alakoululaiselle kohtuuton. Mieli tekisi kovasti muuttaa takaisin kotiseuduille opintojen jälkeen, mutta tälläinen välinpitämättömyys syrjäkyliä kohtaan saa kyseenalaistamaan sen, että Joensuu olisi kaupunki, joka välittää asukkaistaan.

Antti Jormanainen (Helsinki, 13.02.2024)

#488

Varhaislapsuutta ei saa vaarantaa säästöillä vaan antaa turvallinen yhteisö josta on hyvä ponnistaa kunnon kansalaiseksi

Elina Nyman (Tampere, 15.02.2024)

#490

Ei näivetetä koko Suomea!

Jari Vainio (Pirkkala, 15.02.2024)

#494

LUE ENNENKUIN KUOLET. SENSUROIMATONTA TIETOA:
positv.fi, rapsodia.info, umv, ten.ithelvm<-
kanto.media. nykysuomi, moc.imousykyn <-
mkr

Kari Aava (Tampere, 15.02.2024)

#498

Te ajattelette aina lyhyt jänteisesti kun teette päätöksiä. Miettikää asiaa pitkäjänteisesti ja omalta kohdaltanne, jos omat lapsenne olisivat lakkautettavien koulun ja päiväkodin lapsia. Mitä se aiheuttaisi teille henkilökohtaisesti?

Elina Kuivalainen (Helsinki, 15.02.2024)

#511

Kummipoika käy koulua Tuupovaarassa ja koulu ym.palvelut on säilytettävä.Muutenkin matkaaika on jo nyt pitkä pojalla.

Kirsi Ehrukainen (Lahti, 16.02.2024)

#517

Tehkää viisaita päätöksiä! Tuupovaaran koulun ja päiväkodin lakkauttaminen ei ole sellainen. Pidetään Joensuun pitäjät elinvoimaisina ja sellaisina, että tänne voi muuttaa asumaan vauvasta vaariin!

Anita Ruotsalainen (Tuupovaara, 16.02.2024)

#518

Toivon, että pienten säilytätte paikkakuntien koulut ja päiväkodit. Ei ole oikeudenmukaista, että meiltä maaseudulta viedään kaikki, kyllä elämää on muuallakin kuin kaupungeissa ja isoissa kasvukeskuksissa. Se on sama asia, jos teiltä vietäisiin työpaikka alta tai koti taikka rahat, niinku nyt meinaatte viedä lapsilta ja nuorilta tärkeät paikat, joissa heillä on ollut tähän asti hyvä olla hoidossa ja koulussa. Hävetkää!!! Yrittäkää asettua lasten ja nuorten asemaan ja myös maaseudun työntekijöiden asemaan, sitten ehkä tajuaisitte sen. Aina kaikki pitää ottaa maaseudulla asuvien ja pienten paikkakuntien selkänahasta, säästäkkee joskus sieltä isoista kaupungeista ja kasvukeskuksista ja tuokaa ne lapset ja nuoret meidän alueen paikkoihin hoitoon ja kouluun, tulkaa tekin tänne asumaan ja kokeilkaa miltä se tuntuu, kun kaik hävitetään ympäriltä.

Pia Määttänen (Ilomantsi , 16.02.2024)

#535

Veroja me maksetaan täälläkin niinkuin muuallakin.Verorahoille pitää olla vastinetta.Kaiken olette täältä jo vieneet,jättäkää edes koulu.Terveimmät lapset kasvaa juuri näissä pienissä kouluissa.Olette muuten hoitaneet Tuupovaaran asiat päin helvettiä.Hävetkää jos edes osaatte.

Jouni Sivonen (Tuupovaara, 17.02.2024)

#542

Valtaosa palveluista katoaa kantakaupunkiin. Lapsiperheiltä viedään edellytykset asumiseen.

Juha Siljander (Kovero, 17.02.2024)

#543

Ajatte lapsiperheet pois tuupovaarasta ja tapatte koko kylän. Kylässä on vielä teollisuutta jonka komponenteja viedään ympäri maailman ja kylä pysyy elossa väkiluvultaan jos ihmisten elämää ei tahallaan vaikeuteta lopettamalla lähes uusi koulu ja päiväkoti sen vierestä. Pienten lasten kyyditseminen naapurikuntaan päiväkotiin on täysin typerä ajatus ja lapsillekkin kohtuuton päivähoito- ja koulumatkaan kuluvan ajan takia. Kyllä kaupungilla pitää olla järkevämpiäkin säästökeinoja. Liikenneympyröihin on vara ostaa ruoteisia rautaromuja koristeeksi taidegalleriahinnoin, mutta muutaman vuoden vanha koulu pitää lopettaa elävästä kylästä.

Eero Sivonen (Joensuu, 17.02.2024)

#592

Pienet kylät koulut, ja päiväkodit pitää säilyttää. Älkää viekö lapsilta sitä iloa mikä on omalla kylällä.

Johanna Karttunen (Varkaus , 20.02.2024)

#595

Ei lakkautuksia maaseudulle hoito matkat tulee ylettömän pitkiksi verot on kyllä maksettu ajallaan pitäs palvelut pitää omassa kunnassa

Matti Myller (Ilomantsi, 20.02.2024)

#597

Joensuun kaupungin kehitettävä tasavertaisesti kaupungin reuna-aluetta Tuupovaaraa kaupungin keskustan loputtomista investoinneista huolimatta. Vähimmäisvaatimuksena olemassa olevien palvelujen säilyttäminen ja niiden kehittäminen.

Anne Piipponen (Tuupovaara, 20.02.2024)