Tori- ja markkinakauppiaille on taattava samat toimintamahdollisuudet harjoittaa ammattiaan kuin muillekin kaupan alan toimijoille.

Hallitus on tappamassa suomalaista markkinaperinnettä ja elinkeinoa järjenvastaisilla päätöksillään.

Suurimmat kaupunkien ym. tahojen järjestämät perinteiset markkinat ovat olleet kiellettyjä kohta vuoden päivät. Tuhannet tori- ja markkinakauppiaat sekä markkinatapahtumien järjestäjät henkilökuntineen ovat menettäneet työnsä, koska hallitus on näin päättänyt.

Tavanomainen toripäivä silloin tällöin ei korvaa markkinoita. Sen lisäksi korona on tyhjentänyt torit, koska lainkuuliaiset ihmiset luulevat, että toripäivätkin on peruttu.

Ihmismassat juoksevat suuriin marketteihin ja kauppakeskuksiin pää edellä tonkimaan "ale-laareja" hillittömän markkinoinnin ja hintojen "halpuutuksen" innoittamina. Sisätiloissa kun saa tehdä ostoksia mielin määrin "päät yhteen kolisten".

Ruokahuollon tärkeys on ymmärrettävää, mutta miksi käyttötavarakauppaan saa päästää jopa tuhansia asiakkaita, kun taas markkinakauppiaan elinkeino kielletään?

Säännöllisesti toimivat markkinat pitäisi luokitella lainsäädännöllisesti toistuvaksi normaaliksi kaupankäynniksi, kuten toripäivät, kiinteät liikkeet ja suuret kauppakeskukset. Nykyisin markkinat ja vastaavat myyntipaikat luokitellaan tapahtumiksi mikä ei todellakaan ole kategorisesti oikein.

Millä perusteella ulkomyyntitapahtumat ovat päättäjien mielestä vaarallisempia kuin esim.  sisäkauppakeskukset, vaikka toisaalta on todettu, että virus leviää herkemmin sisätiloissa kuin ulkoilmassa?

Käsityöläiset, alkutuottajat, lettu- ja muikkukauppiaat ym. ulkoruokailupaikat, korukauppiaat, lakuteltat, vaaterekit, vihannes- ja marjakojut, leipomotuotteet jne. elävöittävät kaupunkien keskustoja. Se on juuri sitä, mitä kaupunkien ja kuntien kehittäjät sekä asukkaat peräänkuuluttavat.

Nyt hallitus päätöksillään on tappamassa tämän kansanperinteeksi muodostuneen kaupankäynnin muodon.

Markkinat ovat torikauppiaan taloudellinen kivijalka. Päättäjät herätkää! Antakaa markkinakauppiaille samat mahdollisuudet kuin muille kaupan toimijoille. Vai haluatteko lisää huollettavia ja lisää velkaa?

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Marita Jarjue voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…