Pysyvä läpiajokielto Lapinmäentielle (Helsinki)

Ota yhteyttä adressin tekijään

Päivitys Helsingin liikennesuunnittelun kokouksesta

2021-04-23 20:12:11

Tapasimme Helsingin kaupungin Lapinmäentien alueen liikennesuunnittelijoita maaliskuun puolessa välissä. Kokoukseen osallistui alueen muutamien taloyhtiöiden hallitusten jäseniä. Keskustelimme läpiajokiellosta ja muista toimista millä liikennettä Lapinmäentiellä voisi hillitä. Kaupunkisuunnittelijoiden datan mukaan liikennemäärät eivät olisi merkittävästi vähentyneet rakennustöiden aikaisen läpiajokiellon vuoksi. Tästä asukkaiden edustajilla (meillä) oli erilainen näkemys ja meidän mielestämme läpiajokielto vähensi liikennettä huomattavasti. Läpiajokiellon yksi merkittävistä vastalauseista liikennesuunnittelijoilla on sen valvonnan vaikeus. Kaupunki ei halua tehdä läpiajokieltoa mitä on vaikea tai mahdoton valvoa. Meidän mielestämme valvomatonkin läpiajokielto vähensi liikennettä huomattavasti.

Vihdintien liikenneympyrään on tulossa suuria muutoksia ja tämän liikennesuunnittelu on vielä työn alla.

Keskustelimme myös kolmioiden poistosta poikkiteiltä kuten Korppaantie ja Ruusutarhantie, mutta Lapinmäentien luonne (kokoojakatu) on sellainen, että suunnittelijat eivät voi tätä viedä eteenpäin.

Yksi parannusehdotus olisi lisätä ristikko poikkiteiden risteyksiin, jotta tielle pääsy helpottuisi. Emme päässeet asiassa kovin eteenpäin ja sovimme jatkokeskustelun toukokuulle. Jos alueen taloyhtiöissä on kiinnostusta osallistua tähän, niin ottakaa allekirjoittaneeseen yhteyttä.


Mari Seikkula ja Satu Taivaskallio



Jaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.



Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…