Helsingin joukkoliikenteen heikentäminen

Kommentoitu viesti

Ei savua ilman puita

#234 Re: Vihdoinkin

26.02.2013 08:17

#231: Sammonkatulainen - Vihdoinkin

Nyt ei ole aika repiä hiuksiaan ja esittää henkilökohtaisia solvauksia, vaan pitää kiireesti miettiä miten suunnitelmaa parannettaisiin, jos vielä saadaan tilaisuus tehdä ehdotuksia. Itselleni tuli mieleen, että onko pyöräkaista välttämättä sijoitettava jalkakäytävän viereen. Eikö se voisi olla autokaistojen välissä tai sitten lähinnä puuriviä? Tästä olisi joitakin selviä etuja: 1) jalankulkijoiden ei tarvitsisi pelätä vauhdikkaita pyöräilijöitä, jollaisen kanssa on koettu meidänkin perheessä yksi vaarallinen tilanne, 2) jalkakäytävän viereisellä autokaistalla voisi yö- ja viikonloppupysäköintiä jatkaa eivätkä autojen ovien avaukset tuottaisi vaaratilanteita pyöräilijöille 3) pyöräkaista tulisi talvella hyvin auratuksi samalla kuin autokaistatkin. Jalkakäytävän vieressä pyöräkaista tulee olemaan talvella aina luminen ja sohjoinen, kun lunta työnnellään vuorotellen kadulta jalkakäytävälle ja jalkakäytävältä kadulle.

Kääntymiset pyöräkaistalta voisi hoitaa pyörätaskuilla, vai voisiko? Jos kaupungin suunnittelijat ovat käyneet tämän vaihtoehdon läpi ja hylänneet, niin miksi? Arkadiankadullahan pyöräkaista on kadun keskellä ja tällaisia ratkaisuja on paljon muiden maiden pyöräilykaupungeissa.

Jos puukujanne pannaan uusiksi olisin jopa valmis kaventamaan sitä hieman, ettei jalkakäytävistä tarvitsisi ottaa mitään pois, mutta se ei ehkä ole mahdollista. Lehmuksia ei voitane sijoittaa nykyistä lähemmäs toisiaan. Se suunnitelman "viihtyisä hiekkatie" lehmusten välissä on aika vähässä käytössä, lähinnä koiranulkoiluttajien ilona.

Vastaukset

Faktaa löytyy Googlella

#235 Re: Re: Vihdoinkin

2013-02-26 10:25:39

#234: Ei savua ilman puita - Re: Vihdoinkin

"Kääntymiset pyöräkaistalta voisi hoitaa pyörätaskuilla, vai voisiko? Jos kaupungin suunnittelijat ovat käyneet tämän vaihtoehdon läpi ja hylänneet, niin miksi?"

En tiedä, ehkäpä he eivät osaa liikennesuunnittelua aivan yhtä hyvin kuin sinä. Kaipa sinun olisi mentävä neuvomaan heitä työssään niin tulisi hyvä liikenneratkaisu Meklulle.