Vesistöjen puolesta - Stop Talvivaara

Kommentoitu viesti

Talvivaara Up

#962 Kuinkahan moni kommentoijista elää veronmaksajien kustannuksella

07.03.2013 16:04

Ei Stop vaan Up! Talvivaara saa kyllä prosessinsa kuntoon. On se kyllä melko laitos kun alueen vesistöjen mineraalipitoisuustilastoissa löytyi suuria arvoja jo useita vuosia ennen kaivoksen perustamista. On lisäksi hienoa että uraani otetaan hallitusti talteen pois kaivoksen kiviaineksesta, jossa se on ollut tähänkin saakka. Siitä saadaan jatkossa puolet Suomen atomivoimaloiden energiatarpeesta - oheistuotteena ja ilman kasvihuonekaasuja. Vai pitäisikö lisätä Australiasta tuotavan kivihiilen käyttöä ja käyttää afrikkalaisten uraanikaivosten polttoaineita. Kas nehän eivät meidän omaatuntoa rasita.

Vastaukset


Vieras

#963 Re: Kuinkahan moni kommentoijista elää veronmaksajien kustannuksella

2013-03-07 16:47:40

#962: Talvivaara Up - Kuinkahan moni kommentoijista elää veronmaksajien kustannuksella

Juurikin näin. Suomalaisetkin varmasti Talvivaaran tuottamia metalleja tarvitsevat ja käyttävät. Samaa tekopyhyyttä edustavat turkistarhauksen kieltämistä Suomessa vaativat tahot. Ei turkistenkaan tarve mihinkään häviä ja kyllä esim. kiinalaiset niitä ilomielin tuottavat.

HESE

#964 Re: Kuinkahan moni kommentoijista elää veronmaksajien kustannuksella

2013-03-07 17:47:23

#962: Talvivaara Up - Kuinkahan moni kommentoijista elää veronmaksajien kustannuksella 

 Sanot että "on hienoa että uraani otetaan hallitusti talteen". No etsintäkuuluttaisin ensimmäisenä tuota "hallitusti" sanaa yhtiön toiminnassa. Talvivaara yhtiön toiminnassa ei tähän asti ole ollut mitään eikä mikään hallittua. He ovat kyllä huolellisesti tuhonneet ympäristöä, eikä sen puhdistaminen ole heidän jälkeensä edes hallitusti mahdollista, koska saasteet mm. uraani ovat levinneet jo niin suurelle alueelle myös vesistöön. Mielestäni Talvivaara yhtiön kaivostoiminnan jatkamisen edellytyksenä täytyisi olla ehdoton ympäristön suojeluvastuu toimissaan ja jo tuhoutuneiden alueiden asukkaille ja mökkiläisille sekä maanomistajille Talvivaara Oy:n pitäisi antaa rahallinen korvaus aiheutuneesta tuhosta ja haitasta. Luonnolle ja sen eläimille ei enään voi tehdä mitään, mutta korvauksena siitä Talvivaara Oy:n pitäisi antaa vuosittainen lahjoitus toimialueensa vaikutuspiirin vapaaehtoiseen luonnonsuojelu toimintaan. Vuosittainen korvaus voisi olla 500.000 euroa, eikä se ole edes paljon.

osta pois

#965 Re: Kuinkahan moni kommentoijista elää veronmaksajien kustannuksella

2013-03-07 23:26:25

#962: Talvivaara Up - Kuinkahan moni kommentoijista elää veronmaksajien kustannuksella

Heips bullero, huomenna talvivaara päättää siitä paljollako saat ostaa omistamasi osakkeet uudelleen.