Älä tue Autismi- ja Aspergerliittoa!

Kommentoitu viesti

ajattelija

#9 Voi Voi...

09.03.2013 22:00

Alarik Lundin ym. suitsuttajat täällä... et taida olla ihan sinut itsesi kanssa? Kun olet noin epävarma ihmisetn epäluuloista itseäsi kohtaan?? Mitä pahaa on sanassa "vamma"? Joka päivä ihmiset saavat vammoja, polvivammoja, selkävammoja, aivovammoja... ja ovat ihmisiä siinä missä muutkin. Autismi- ja aspergerliitto on olemassa mm. Sinua, ja jokaista muuta varten, jolla on jokin/joitakin "vammoja" tai mikä sana miellyttäisi sinua; rajoitteita, erityispiiretitä... kaikki käy! Sehän on vain Sana! Liitto pyrkii ajamaan tämän kaltaisten henkilöiden asiaa ja oikeuksia. AS-diagnoosi on hyvin kirjava, kirjavampi kuin Alkon viinivalikoima. Itse asiassa yhtä kirjava kun on ihmisrotu! Jokainen on erilainen! Ei mikään liitto, tutkimus tai dosentti, pysty asettamaan sellaista "profiilia" AS aikuiselle/lapselle, sen enempää kuin autistisille aikuisille tai lapsille, koska jokainen "oireilee tai kokee vaikeuksia" eri tavalla ja eri asioissa. Niille vain on saatava jokin nimi. Liiton teilaus ja tuollainen subjektiivisen katkera tilitys tuskin johtaa mihinkään. Ehkä olisi syytä tarkastella omat näkemykset vielä kertaalleen, ennen kuin nousee barrikaadeille tällä tavalla..

Vastaukset

Tarja Lundin

#10 Päämäärä ei hyvitä keinoja.

2013-03-12 08:55:43

HS kirjoituksessaan linkitti AS ja koulusurmat toisiinsa ilman perusteita. Nousi meteli, mutta sen analysoiminen mikä mahdollisti moisen jäi vähemmälle. Artikkelissani Aspergerin silmistä katsoo peto hahmottelin ilmiön taustalla vaikuttavia tekijöitä.
AS leimaaminen vammaksi tai siihen rinnasteiseksi eli tosiasiassa aspergerilaisen elämäntavan leimaaminen puutteelliseksi ja aspergerhenkilön leimaaminen vastuunkannossaan edes potentiaalisesti rajoitteiseksi on vaarallista politiikkaa. Tälläinen virheellinen väittämä antaa taustatukea, kun täysin aspergerista riippumattomista syistä yhteisö tarvitsee syntipukin, johon ulkoistaa omia ongelmiaan.
Tämä lähentelee aspergerilaisena elämisen kriminalisointia- ei niinkään lain vaan yhteisön arvojen mukaan. HS juttuun on lainattu Autismi- ja Aspergerliiton tarjoamaa vinoutunutta näkökulmaa AS.
Kun aspergerilainen henkilö leimataan vammaiseksi tai vastaavaksi, vastuunkannossaan puutteelliseksi,
hänet leimataan samalla vallattomaksi. Henkilöt, jotka haluavat paeta vastuuta teoistaan, määrittävät mielellään itsensä AS, joten tällä menolla ei ole ihme, jos oikeudenkäynneissä tullaan tulevaisuudessa näkemään näitä "kriminaaleja aspergereja". Englannissa on jo käytetty syytetyn AS hänen puolustuksenaan.
Autismi- ja Aspergerliitto on vastuussa vääristävän tiedon levittämisestä oli sen tietoisen vaikuttimet sitten kuinka humaanit hyvänsä. Päämäärä ei hyvitä keinoja.