Älä tue Autismi- ja Aspergerliittoa!

Kommentoitu viesti

Tarja Lundin

#10 Päämäärä ei hyvitä keinoja.

12.03.2013 08:55

HS kirjoituksessaan linkitti AS ja koulusurmat toisiinsa ilman perusteita. Nousi meteli, mutta sen analysoiminen mikä mahdollisti moisen jäi vähemmälle. Artikkelissani Aspergerin silmistä katsoo peto hahmottelin ilmiön taustalla vaikuttavia tekijöitä.
AS leimaaminen vammaksi tai siihen rinnasteiseksi eli tosiasiassa aspergerilaisen elämäntavan leimaaminen puutteelliseksi ja aspergerhenkilön leimaaminen vastuunkannossaan edes potentiaalisesti rajoitteiseksi on vaarallista politiikkaa. Tälläinen virheellinen väittämä antaa taustatukea, kun täysin aspergerista riippumattomista syistä yhteisö tarvitsee syntipukin, johon ulkoistaa omia ongelmiaan.
Tämä lähentelee aspergerilaisena elämisen kriminalisointia- ei niinkään lain vaan yhteisön arvojen mukaan. HS juttuun on lainattu Autismi- ja Aspergerliiton tarjoamaa vinoutunutta näkökulmaa AS.
Kun aspergerilainen henkilö leimataan vammaiseksi tai vastaavaksi, vastuunkannossaan puutteelliseksi,
hänet leimataan samalla vallattomaksi. Henkilöt, jotka haluavat paeta vastuuta teoistaan, määrittävät mielellään itsensä AS, joten tällä menolla ei ole ihme, jos oikeudenkäynneissä tullaan tulevaisuudessa näkemään näitä "kriminaaleja aspergereja". Englannissa on jo käytetty syytetyn AS hänen puolustuksenaan.
Autismi- ja Aspergerliitto on vastuussa vääristävän tiedon levittämisestä oli sen tietoisen vaikuttimet sitten kuinka humaanit hyvänsä. Päämäärä ei hyvitä keinoja.

Vastaukset

keep_going_don't_give_up

#11 Re: Päämäärä ei hyvitä keinoja.

2013-03-16 18:27:09

#10: Tarja Lundin - Päämäärä ei hyvitä keinoja.

Tarja hyvä, mitään petoa ei ole. Ole huoleti. Unohdat vain as-palstan kaltaiset viattomien kiduttamiseen ja aivopesuun keskittyneet forumit, jossa osataan oksentaa myrkkyä ihmisten silmille ja mieliin. Ei tarvita kuin yksi narsistisesti vammautunut henkilö sabotoimaan hyvä tarkoitus, jollainen liitolla on voinut joskus olla. Tosin A- ja A-liittoa ei ole kiinnostanut tieteellinen tutkimus enää pitkään aikaan. Eikä kyllä mikään muukaan psykologia, jota muualla maailmassa käytetään autisminkirjoisten voimaannuttamisessa.

Henkisen kidutuksen uhrit sen sijaan kertovat ja tunnustavat mitä tahansa, jotta pääsisivät kiduttajan otteesta. Tässä tapauksessa as-palsta on paraati esimerkki ihmisistä, joita on pahoinpidelty henkisesti(vammautettu) ja sitten patisteltu hakemaan itselleen AS-diagnoosi muka selitykseksi omille ongelmille, vaikka todellisuudessa suurella osalla ei ole autisminkirjon häiriötä sen pienestä esiintymisestä johtuen. Juuri tästä syystä siellä vääristellään tietoa ihan tarkoituksella. Lue tarkkaan: se ei siis ole mitään autistista väärin ymmärtämistä, jota siellä usein käytetään tekosyynä. Myöskin as-palsta ei palvele mitään muuta kuin tätä tiedon vääristelyn tarkoitusta ja ihmisten jatkuvaa päähän potkiskelua, jolla ei ole minkäänlaista voimaannuttavaa vaikutusta, vaikka todisteltaisiin mitä hyvänsä.