Hevosen teurastus helpommaksi ja kannattavammaksi

Kommentoitu viesti

Anna-Leena Vierumäki
Tallinn

#7 Hevosen vaiko sittenkin omistajan hyvinvoinnista kyse?

28.10.2007 22:31

Minusta on tosi surullista, että jotkut ihmiset tuntuvat ajattelevan eläimiä vain oman hyötynsä kannalta. Ravihevonen/siitoshevonen on tehnyt pitkän työuran ja tuonut omistajalleen mainetta ja rahaa. Sitten, kun tuo hevonen ansaitsi hyvät ja onnelliset vanhuuden päivät, tulee omistajalle mieleen, että tuo ”kaakki” pitäisi tuosta a) myydä äkkiä pois b) lopettaa. Missä on kunnioitus toista elävää ja viisasta olentoa kohtaan? Ei hevosta siinä vaiheessa pidä myydä eteenpäin tai teurastuttaa, vaan antaa hänelle onnellinen vanhuus! Eläimiä ei pidä mennä alunperinkään ottamaan, jollei niille voi itse taata hyvää elämää myös sen aktiiviuran jälkeen.

Järkyttävää käyttää eläimiä tuollaisina kulutushyödykkeinä, niin että vaakakupissa painaa vain se, miten saada mahdollisimman paljon rahaa/menettää mahdollisimman vähän rahaa. Olen pöyristynyt noista em. valituksista, miten paljon lopetus maksaa ja siitä, miten vähän Pouttu maksoi lihoista - ei jäänyt ylimääräistä... Pitäisikö vielä jäädä ylimääräistäkin? Eivätköhän nuo ravihevoset ja siitostammat ole omistajaansa jo ihan riittävästi hyödyttäneet? Lopuksi vielä ”kiitokseksi” teurastetaan, niin että antavat vielä henkensäkin ja voi voi, kun omistaja ei sillä enää pääse paremmin tienaamaan... Joku kirjoitti, että ”omat hevosemme ovat rääkkäämätöntä lihaa” -> Tuo kommentti kertoo paljon asenteesta. Ei eläimiä pidä mieltää ”lihana” vaan kanssaolentoinamme!!!! Samoin järkyttää tämä kommentti: ”... ei kannattanut edes myydä hevosta, ellei sitä maksettu yli 5000 mk kun sen sai jo teurastamolta pienestäkin hevosesta” -> on siis parempi teurastuttaa????
Tällaisten ajatusten kirjoittajat eivät selvästikään välitä hevosten hyvinvoinnista vaan omastaan. Surullista, että tuollaisia ”hevosihmisiä” on olemassa.

Vastaukset

violetta

#44 Re: Hevosen vaiko sittenkin omistajan hyvinvoinnista kyse?

2013-02-24 10:08:46

#7: Anna-Leena Vierumäki - Hevosen vaiko sittenkin omistajan hyvinvoinnista kyse?

Ehkäpä kysymys onkin enemmän siitä, että teurastamoja liian vähän, matkat tulevat pitkiksi ja moni kyllä ajattelee, että helpompaa ja järkevämpää on laittaa hevonen "monttuun", kuin alkaa kuskaamaan ympäri Suomea ja todellakin kallista. Meidän poni ammuttiin ja kuopattiin vanhana, liian kipeä kuljetukseen (n. 200km). Jos olisi teurastamo olut lähempänä, toki olisin vienyt sinne, kuin mätänemään maahan. Itse raahaisin ruhot petojen syötäväksi, joka olisi hevoselle varmaankin melko luonnollista. Täällä karhuja, susia ja ilveksiä metsissä ja olisivat varmaankin ihan tyytyväisiä hekin. Ajatellaan nyt kuitenkin hevosmaisesti. Ei ole arvokasta hevoselle joutua kiertoon ,tai takapihan koristeeksi. Toki jos on hyvä paikka ja hevosella kavereita, niin ilman muuta ihanaa jos voi elää pitkään...terveenä. Pitäisi todella olla joku laki, että vanhaa ja sairasta hevosta ei saa laittaa kiertoon, tai yleensäkään sairasta hevosta, jos omistaja on vain liian heikko tekemään hevosen lopetus päätöstä. Joskus on myös osattava tehdä vaikeita asioita, toisen hyväksi.