Turkistarhaus kiellettävä!

Kommentoitu viesti

Vieras
Vieras

#279 Re: Re:

21.02.2011 21:21

#278: Vieras - Re:

Kyllä saa tukea. Miksi turkistarhaukseen maksetaan maataloustukea? Onko tämä ihan oikeaa maataloutta jossa eliitti pääsee turkkiensa kanssa kukkoilemaan? Täysin epäeettinen elinkeino joka ei edes ominvoimin pysy pystyssä. http://www.iltalehti.fi/taulukko/maataloustuet/rahtuet_kunnittain.html

Olen käsittänyt että maataloustukea maksetaan sen vuoksi että ruoan hinta ei nouse liian korkeaksi. En todella ymmärrä tätä elinkeinoa joka ei pysy pystyssä ilman veronmaksajien tukea.

Turkistarhaajille on myönnetty vuonna 2006 avustusta häkkien muuttamiseksi eläinsuojelulain vaatimalle tasolle, 38 tarhaajalle yhteensä 241 000 euroa. He saivat myös vuoden 2009 lopussa lisätukea tähän. Sen jälkeen valtio maksaa 22 prosenttia kuluista. Muutokset piti olla tehtynä 2010 loppuun mennessä, edelleenkään näin ei ole tehty. Ja sinä maksat!!!

Sitäpaitsi se työllistävä vaikutus on mittakaavoihin sijoitettuna todella pientä. Turkikset viedään 99 % kiinaan niin onhan se todella työllistävä vaikutus siellä kiinassa. Tiedän senkin ettei tämä oikeasti ole kannattavaa toimintaa, mutta niin kauan kuin me veronmaksajat maksamme viulut, meillä pitäisi olla oikeus saada tietää avoimemmin miten eläimet voi ja näiden eläinten olot on ehdottomasti jotta toimintaa millään järjellä voi jatkaa parantaa huomattavasti.

Kierot politiikot ottavat vaalirahaa vastaan tarhaajilta ja tuottajilta, sitten me kansalaiset osallistumme tarhojen viulujen kustannuksiin maataloustukiaisilla ja valtion antamilla miljoonilla. Tämä on muutenkin epäeettistä kuraa ja tämä pitää nyt loppua. Minä en halua olla kansalainen joka vielä maksan tästä kiduttamisesta.

Turkiseläinten kasvattajille on myönnetty lomitusjärjestelmätukea 2,6 miljoonaa euroa. Valtio eli sinä maksat turkistarhoille 11 päivän loman. Verotuloja näistä tarhoista ei todella ole niin että tämä mitenkään jalosti meitä muita hyödyttää. Olis kait täällä paljon muunlaisiakin elinkeinoja jotka tarvitsee valtiolta lomittajia.

Vastaukset


Vieras

#280 Re: Re: Re:

2011-02-21 22:26:10

#279: Vieras - Re: Re:

Kas vaan en tiennytkään että serkkukin saa noin paljon tukea....

mutta asiaan nimen omaan niitä tukea maksetaan siksi että se ruoka olisi halpaa jos ei niitä maksettaisi niin ruoka olisi kallista ja luonnollisesti tuottaja sais esm. sian lihasta huomattavasti paremman hinnan ja pärjäisi ehkä sillä jonsei sitten taas nostettaisi vaikka rehujen ja apulannan hintoja tai muiden sellaisten...

ymmärrätkö nyt kuinka tämä asia menee vai tarvitseeko selittää tavuttamalla ja isoin kirjaimin niin selvästi että TAJUAT!!!!!!!!!

Vieras
Vieras

#281 Re: Re: Re:

2011-02-21 22:27:57

#279: Vieras - Re: Re:

ei asia taas aivan näin ole kuten koitat selittää!!!

Vieras
Vieras

#283 Re: Re: Re:

2011-02-22 07:40:26

#279: Vieras - Re: Re:  

 kerroppa mitä teet työksesi?

Vieras
Vieras

#298 Re: Re: Re:

2011-02-23 12:47:56

#279: Vieras - Re: Re:  

 En ole turkisalalla, mutta sen verran tiedän että nuo mainitsemasi tuet ovat juuri noita investointitukia. Investointituki voi olla joko avustusta tai korkotuettua lainaa. Laina on aina laina vaikka pienemmälläkin korolla ja se on aina maksettava määräajassa takaisin. Avustusta taas ei saa tilille ennenkuin on sen myöntämiseen tarkoitettu investointi tehty. Pitää siis olla joko ostokuitti todisteeksi tehdystä investoinnista tai muuten osoittaa että avustus voidaan maksaa (esim.rakennusinvestoinneissa kunnan rakennustarkastajan lausunto). Tuki on aina veronalaista tuloa eikä sitä myönnetä ilman riittäviä perusteita ja NE AINA TARKASTETAAN!

Turkistuotanto on yksi Suomen kannattavimmista aloista ja Nokiaan verrattava menestystarina. Kiitos turkistuottajille, teette hyvää työtä Suomen hyvinvoinninkin eteen!!

Kehtaatko sinä tosiaankin moittia lomitusjärjestelmää??? Tuottajilla tai turkistarhaajilla ei ole viikottaisia vapaita, ei pekkasia, ei lomaltapaluurahoja jne. He ovat töissä vuoden jokaikinen muu päivä kuin nuo valtion myöntämät vuosilomapäivät. Eikö se ole niiden eläintenkin etu, että hoitaja pääsee välillä lepäämään?