Vesistöjen puolesta - Stop Talvivaara

Kommentoitu viesti

RP

#1078 Hyvä uutinen

12.04.2013 07:04

Se että Ilmarinen jättää Talvivaaran!
Milloinkahan loput suuromistajat tulevat järkiinsä? Milloin lopettaa valtioyhtiö Sodium syytämästä verovaroja tähän pohjattomaan Talvivaara-kuoppaan?
Talvivaara on vuosisadan suurin kusetus!!!

Vastaukset

Tämä bisnes haisee taivaisiin

#1083 Re: Hyvä uutinen

2013-04-12 15:40:33

#1078: RP - Hyvä uutinen

Tarvitaan lista Talvivaarasta ja Solidiumista vastuullisista poliitikoista, joihin ottaa yhteyttä.

Nyt olisi myös uuden mielenosoituksen paikka: eihän tätä kestä katsella vierestä mitään tekemättä!

Hannele Pokkakin uskomaton: Juristi, joka vain toteaa, että Talvivaara juoksuttaa vastoin lakia, mutta ei tee asialle mitään. Ja ympäristölainsäädännön asiantuntijana vaikenee siitä, että VTT:n  kannanotossa on selvitetty kaikki ne asiat, joita hän blogissaan vaisusti valittelee, yhtiötä ja sen valvojia ymmärtäen.

Pokkaa toteaa, että ympäristöriskien hallinnasta ei ole Talvivaarassa tietoakaan. Silti hän ei vaadi kaivoksen toiminnan keskeyttämistä edes lupaprosessin ajaksi, vaikka toiminta ilman ympäristölupaa on lainvastaista ja vaikka ympäristöriskien hallitsemattomuus merkitsee katatrofivaaraa.

Kun Pokan blogia ei voi kommentoida, kysyn täällä: Miten saatat ympäristöministeriön viranhaltijana toimia näin?

Järjestelmä on nykyisin täysi susi:

1)Valvojan sallitaan oleva jäävi ja jättävän valvomatta (Kainuun ely, joka on kontrollitehtävänsä sijaan toimii Talvivaara-yhtiön juoksupoikana)

2) Yhtiö pyysi ja sai lisäaikaa ympäristöluvan hakuun sillä perusteella, että se ehtii hankkia arvion VTT:ltä  ja toimittaa sen viranomaisille - ja nyt kun se on arvion saanut, se ei luovuta sitä edes lupaviranomaiselle, julkaisemisesta puhumattakaan!

Solidiumin edustajat, jotka yhtiön hallituksessa edustavat valtiota - siis meitä - ovat ainakin oikeutettuja tietoon VTT:n arviosta. Vaaditaan heitä julkistamaan se!