Eroa, maatalousministeri Sirkka-Liisa Anttila

Kommentoitu viesti

Liisan lääke
Vieras

#44 Sirkka-liisa

24.02.2011 02:10

Anttilan korjaus asioihin oli noin 250 000 euron vuosittainen määräraha mainosfirmoille, kohentamaan lihantuotannon imangoa.
Tämäkin raha olis auttanut enemmän terveydenhuollossa. Olis saatu edes jotain apua "masentuneille" viljelijöille.
Sillä ei sellaisen ihmisen asiat voi olla pääkopassa kunnossa, kun hoitaa eläimiä puutteellisesti huonoissa olosuhteissa ja samaan aikaan valittaa tuotannon kannattamattomuutta.
Tappiothan loppuis kun lopettais eläinten pidon. Ja kuolleet ja sairaat eläimet ei ainakaan tuotannosta kannattavaa tee.
Valitettavasti monet viljelijät jotka ovat saaneet tilan perintönä, eivät aina tajua missä mennään, vaan jatkavat touhuaan niin pitkään kun perintöomaisuus riittää.

Ulkopuolisten esim. eläinlääkäri, EU tarkastaja, maatalouslomittaja, teuraiden noutaja, naapurinkin pitäis pystyä puuttumaan asioihin. Ja voida ilmoittaa epäkohdista eteenpäin.
Järjestelmän pitäisi sitten myös ohjata ihminen saamaan apua. Ja katsoa sitten kykeneekö tämä enää eläinten hoitoon.
Tarvittais yhteiskunnan puolelta rohkeutta ja työkaluja puuttua näiden "yrittäjien" asioihin .
Valitettavasti Suomessa ei oli toimivaa systeemiä millä näihin asioihin päästäis kunnolla puuttumaan.
Anttila ei taas ymmärrä tällaista ongelmaa olevankaan.

Lainasin tässä omaa aikaisemmin kirjoittamaani tekstiä.

Tekstiin vastaajat taitaa olla aikalailla lihantuotantopuolella.

Vastaukset

hesasta
Vieras

#45 Re: Sirkka-liisa

2011-02-25 20:53:20

#44: Liisan lääke - Sirkka-liisa

Haluan sanoa kommenttini tähän.

Ensinnäkin en ole mikään lihan tuottaja enkä kyllä maataloudesta ymmärrä yhtään mitään ja asun täälä pääkaupungissa mutta sen verran ymmärrän että nyt on vaalit tulossa ja luulen että ei se anttila eroa nyt vaalien alla sehän olis järjettöntä kun taas vaalien jälkeen nähdään kenestä tulee uusi maatalous ministeri niin ja onhan siinä toki monia muitakin ministerien salkkuja taas kerran jaossa.

 

Vieras
Vieras

#46 Re: Sirkka-liisa

2011-02-25 22:53:20

#44: Liisan lääke - Sirkka-liisa 

Uskottavuus on mennyt eläinaktivistien tekemiin kuvauksiin niin sika- kuin turkistiloiltakin.  Kuten olemme saaneet lukea lehdistä, sikaloista ei ole löydetty eläinrääkkäystapauksia.  Turkistarhoja tarkastettiin 80 ja sieltä löytyi ainoastaan 15 lopetettavaa eläintä eli todella vähän.

Lihankulutus on jopa lisääntynyt perheessämme. 

Outo adressi
Vieras

#50 Re: Sirkka-liisa

2011-02-28 22:07:57

#44: Liisan lääke - Sirkka-liisa 

 Ulkopuolisilla tuntuu olevan kova tunku asiantuntijoita opettamaan. Vuosikymmenien kokemuksella edes lomittaja ei opi hoitamaan eläimiä toistuvasta ohjeistuksesta huolimatta, yleisimmät ongelmat ovat lypsytaidossa, vasikoiden/nuorenkarjan ruokinnassa, kuivituksessa, siispä kuinka nämä ihmiset voivat puuttua tilojen asioihin kun eivät itsekkään osaa perusasioita? En sano, etteikö hyviäkin lomittajia ole, kyllä on, liian harva. Mitä se tämmöinen perintötilahöpötys oikein on?

Sirkka on hommansa hoitanut ihan hyvin.