LAUNEEN KOULUN LAPSET HÄDÄSSÄ!

Kommentoitu viesti

Minni Salminen

#371 Re: Re: Suomen vanhempainliitto tukee

19.04.2013 05:28

#370: MikkoK - Re: Suomen vanhempainliitto tukee

Olemme olleet koko tilanteen ajan yhteydessä Suomen vanhempainliittoon ja tuki on tosiaan ollut vahva ja meitä on kannustettu lakkoon.

Tässä terveisiä liitolta:
"Valtioneuvoston asetus (380/2009) linjaa, että oppilaan ja opiskelijan terveyden edistämiseksi on kouluyhteisön ja opiskeluympäristön terveellisyys ja turvallisuus tarkastettava joka kolmas vuosi. Tarkastuksessa todettujen puutteiden korjaamista on seurattava vuosittain.

Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteita täydennettiin 29.10.2010 tärkeällä kirjauksella:

”Oppimisympäristön turvallisuutta tai terveyttä vaarantaviin tekijöihin puututaan heti.”


"Kun koululakko on ohi, arvioidaan saavutetut tulokset. Asiat eivät usein tapauhdu hetkessä, mutta pitkäkin tie on aloitettava ensimmäisillä askelilla. Sen me kasvattajina tiedämme. Toisaalta asioita tapahtuu nopeasti - siellä, missä on tahtoa, on tie. Jos vanhempien viesti kuullaan, vanhempienyhdistyksen kiitokset kunnan päättäjille ja vastuunkantajille ovat paikallaan, vaikka taustalla olisikin vuosien laiminlyönnit ja väärinarvioinnit."

 

http://www.vanhempainliitto.fi/vanhempaintoiminta/koulujen_sisailma

http://www.vanhempainliitto.fi/filebank/774-Koululakko-ohjeet_Suomen_Vanhempainliitto_2011_FINAL_verkkoversio.pdf

Vastaukset

MikkoK

#372 Re: Re: Re: Suomen vanhempainliitto tukee

2013-04-19 06:38:19

#371: Minni Salminen - Re: Re: Suomen vanhempainliitto tukee

Kait jokainen vanhempi sitten pitää huolen siitä, että oppivelvollisuus tulee oman lapsen osalta täytettyä? Koska perusopetuslaki ei tunne koululaisten lakkoa, niin oppivelvollisuudesta ei saa "lakon" takia vapautusta.

Eiköhän vanhempien viesti ole jo päättäjien tiedossa. Vaikea uskoa että Lahdessa olisi yhtään kunnanvaltuutettua, joka ei olisi tietoinen Launeen koulun sisäilmaongelmista. Vääntäkää nyt mulle rautalangasta miten lakkoilu lisäisi tätä tietoisuutta?

Käsittämätöntä rahan tuhlausta lähteä purkamaan koko koulu vain sen takia, että osassa tiloista on näitä ongelmia. Ei kukaan pura omakotitaloakaan sen takia, että kylpyhuoneesta löydetään kosteusvaurio. Jotain rajaa näillä vaatimuksilla.