LAUNEEN KOULUN LAPSET HÄDÄSSÄ!

Kommentoitu viesti

Minni Salminen

#373 Mikko K

19.04.2013 07:49

#372: MikkoK - Re: Re: Re: Suomen vanhempainliitto tukee

Toki huolehdimme Suomen vanhempainliiton ohjeiden mukaisesti yhdessä opettajien ja vanhempien kanssa tehtävistä lakon aikana.
Siitä ei tarvitse huolta kantaa.
Tuleehan tehtävät ilmoitettua ja suoritettua myös sairastuneiden lasten osalta ihan normaalissa arjessa.

Launeen koulun jokaisessa tilassa on ongelmia ja koko koulussa oireillaan.
Rehtori on asian vahvistanut.Opettajat karkaavat ovista ja ikkuinoista rehtorin sanojen mukaan.
Viimeisten viiden vuoden aikana koulusta on lähtenyt sisäilmasta johtuneista terveydellisistä syistä 20 opettajaa ja tälläkin hetkellä samasta syystä on avoinna 8 opettajan virkaa.

Kuinka moni meistä päättäisi kapseloida kodista löytyneet homeongelmat kerta toisensa jälkeen – tai edes sitä ensimmäistä kertaa? Eikö ole itsestäänselvyys, että emme suostuisi itse asumaan ja pitämään perhettä tämän kaltaisissa terveydelle vaarallisissa olosuhteissa? Eihän nyt koulurakennus voi olla sen eriarvoisemmassa asemassa?

Koulua on jo niin pitkään tutkittu ja selvitetty, että on ratkaisujen aika. Vuonna 2009 tehty päätös korjata Launeen koulun tiloja kesäisin pala palalta on tuonut sairastuneita lisää. Tämän päätöksen jälkeen sairastuneet voisivat olla terveitä, jos silloin oltaisiin tehty oikeita ratkaisuja.
Toivottavasti vääriä päätöksiä ei tehdä enää lisää.

Tiedämme, ettei koulua voi rakentaa saman tien eikä tänään vielä saada parakkeja pihaan, mutta päätös voidaan tehdä välittömästi.

Vastaukset

MikkoK

#374 Re: Mikko K

2013-04-19 09:31:27

#373: Minni Salminen - Mikko K

Jos siis oman taloni kylppärissä olisi kosteudesta johtuvia homeongelmia, niin tottakai yrittäisin korjata niitä niin monta kertaa kunnes asia tulisi kuntoon. Talon purkaminen tulisi kyseeseen vasta kun koko rakennus olisi niin mätä, että korjaaminen tulisi kalliimmaksi kuin uuden rakentaminen.

Onko jollain linkkiä koulun sisäilmatutkimusten tuloksiin? Olisi kiva tietää kuinka paljon tästä keskustelusta on urbaanilegendaa ja huhua? Tämä keskustelu on aiheuttanut ainakin sen, että nyt vanhemmat luulevat kaikkien lasten sairauksien johtuvat automaattisesti homeisesta koulusta. Näinhän asia ei ole. Lapset sairastavat muissakin kouluissa. En väitä etteikö mitään homeongelmaa ole, mutta olen sitä mieltä, että asiaa on liioiteltu aivan älyttömästi ja vaatimus koulun purkamisesta on absurdi.