Lakimuutos löytöeläinten käyttämisestä koe-eläiminä pysäytettävä

Kommentoitu viesti

Jestas!

#279 Re: Ja hengittäkääs taas vähän...

23.04.2013 18:34

#49: - Ja hengittäkääs taas vähän...

Ja uskomattoman naivia on myös kuvitella, että eläimelle helpompi ratkaisu on koe-eläimeksi joutuminen, kuin eläimen lopettaminen. Kauhistelen todellakin koe-eläinten kohtaloa, enkä niiden lopettamista. Löytöeläimiä aktiivisesti myös sijoitetaan uusiin koteihin ja lopettaminen tapahtuu vasta, mikäli eläin on soveltumaton uudelleen sijoitettavaksi.

Vastaukset

Stadin Kundi

#281 Re: Re: Ja hengittäkääs taas vähän...

2013-04-23 18:45:01

#279: Jestas! - Re: Ja hengittäkääs taas vähän...

Ymmärräthän sinä sen että ei niitä löytöeläimiä viedä minnekkään laboratorioon. Oletko edes lukenut tuota lakialoitetta? Minä olen.

Tiesitkö sitä että koe-eläimeksi luokitellaan myös sudet joilla on kaulassaan seurantapanta? Kaikki eläimet joita tutkitaan tieteellisiä tarkoituksia varten, luokitellaan koe-eläimiksi.

Tämähän on ihan EU-tason lakialoite. Suomessa ei ehkä kulkukoirat ole ongelma mutta muualla Euroopassa kyllä. Olisi kovin ikävää että esim raivotauti pääsisi leviämään kulkukoirista lemmikkikoiriin ihan vain sen takia että niitä verinäytteitä ei saa ottaa.

Koe-eläinlaitokset eivät muutenkaan voisi mitään löytöeläimiä käyttää tutkimustarpeisiinsa koska eihän kenelläkään ole niistä terveystietoja. Kukaan ei hyväksyisi koetuloksia missään vakavastiotettavassa tiedeyhteisössä. Tiesitko että koe-eläinkäyttöön kasvatettujen hiirien terveystiedot kantavat jopa sadan vuoden taakse.

!

#323 Re: Re: Ja hengittäkääs taas vähän...

2013-04-24 05:52:11

#279: Jestas! - Re: Ja hengittäkääs taas vähän...

Kukaan ei sanonut että "koe-eläimeksi" joutuminen olisi helpompi, minä en ainakaan! Luetaan kunnolla myös ne kommentit. Järki päähän ja malttia.

Mutta kun kerran otit asian tältä kantilta puheeksi, sanon että todennäköisesti koe-eläimenä toimiminen on eläimelle paljon mieluisampi ja toivotumpi kohtalo kuin tulla hylättynä ja unohdettuna lopetetuksi. Todennäköisesti nimenomaan siksi, että suurin osa eläinkokeista ei suinkaan ole eläimen kiduttamista vaan eläimelle täysin turvallisia ja harmittomia. Eläinkokeet kun voi olla vaikka dna-näytteen ottaminen, jota ennen tätä lainmuutosta ei luettu edes eläinkokeeksi... Kuten muutamat on tänne ystävällisesti asiaa jo valaisseet, lainmuutos tuo pienetkin näytteenotot eläinkokeiden piiriin, jotka vaativat sitten oikeat eläinkoeluvat. Ennen ei tarvinnut. Eli voitte lopettaa valittamisen.