Turkistarhaus kiellettävä!

Kommentoitu viesti

Vieras
Vieras

#361 Re: Re: Re: kettu

09.03.2011 12:46

#359: Vieras - Re: Re: kettu 

 En muuten muista missään kohtaa raamatussa mainittavan eläinten taivaaseen pääsystä. Ei edes siitä paratiisiin luikerrelleesta käärmeestä, mites sille kävi, pääsikö taivaaseen vai joutuiko helvettiin kun viekoitteli Eevaa pahuuteen? Jeesus kyllä kuoli martyyrikuoleman meidän ihmisten puolesta, mutta mites on eläinten laita? Onko eläimillä sitten sielu? Hmm...meneepä filosofiseksi...

Vastaukset

Vieras
Vieras

#362 Re: Re: Re: Re: kettu

2011-03-09 21:16:40

#361: Vieras - Re: Re: Re: kettu 

 ei ole sielua eikä omatunto soimaa.

Vieras
Vieras

#363 Re: Re: Re: Re: kettu

2011-03-10 22:38:51

#361: Vieras - Re: Re: Re: kettu 

 

Halusin vain tietää, löytyykö Raamatusta jotain selkeää kirjoitusta eläinten Taivaaseen pääsystä tai pääsemättömyydestä, kun niin väitettiin, koska itse en ole löytänyt, mutta nyt asia menee pidemmälle, lukekoon ken tahtoo.

Se Käärme taitaa olla kuvainnollinen olento, joka Raamatun juonen mukaan hallitsee meitä nyt Paholaisena. Eläin ei ihmisen tavoin varmaankaan tiedä, mikä on hyvää ja mikä pahaa tai voiko eläimillä edes olla käsitystä Jumalasta, jota vastaan vielä kapinoisi? Eläimillä ei siis olisi kykyä tahalliseen synnintekoon, joten eläimet eivät myöskään tarvitsisi varsinaista "syntien lunastusmiestä". Koska kuitenkin Jeesuksen sanotaan olleen "täydellinen uhri", mistä seurasi, ettei eläinuhreja enää tarvita niin silloinhan Jeesus koki marttyyrikuoleman myös eläinten puolesta.

Pelkästään sielun määritteleminen on vaikeaa, samoin Raamatun tarkoittaman Taivaan eli ilmeisesti uuden Paratiisin määrittely, mutta jos sielu ajateltaisi jonkinlaisena henkenä niin ei ilmeisesti viisaana pidetty kuningas Salomokaan kieltänyt eläinten sielua, mutta ei kuitenkaan tiennyt, mitä ihmisen tai eläimen hengelle tapahtuu kuoleman jälkeen, eikä oikeastaan edes erottanut niitä toisistaan:

Saarn. 3:18-21: "Minä sanoin sydämessäni: Ihmislasten tähden se niin on, jotta Jumala heitä koettelisi ja he tulisivat näkemään, että he omassa olossaan ovat eläimiä. Sillä ihmislasten käy niinkuin eläintenkin; sama on kumpienkin kohtalo. Niinkuin toiset kuolevat, niin toisetkin kuolevat; yhtäläinen henki on kaikilla. Ihmisillä ei ole mitään etua eläinten edellä, sillä kaikki on turhuutta. Kaikki menee samaan paikkaan. Kaikki on tomusta tullut, ja kaikki palajaa tomuun. Kuka tietää ihmisen hengestä, kohoaako se ylös, ja eläimen hengestä, vajoaako se alas maahan?" (Oli pakko lainata vanhempaa Raamatun painosta tekijänoikeusseikkojen takia.)

Mitä tällä on tekemistä turkistarhauskielto-adressin kanssa, sitä voi kukin miettiä tykönään.
Jos Raamatun Jumala olisi tahtonut turkiseläinten olevan häkissä, miksei Jumala olisi luonut eläimet häkkiin?

Turhuuksien turhuus ja turhakkeista turhin = turkis ja varsinkin hupunreunasomiste.