IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

ranex
Vieras

#489

09.03.2011 17:32

No kannattaa lukea uudestaan niin voit jopa huomata, että onhan siellä muitakin, jotka vastustaa turpeennostoa. Turpeennoston puolestapuhujat ne vasta hakuteillä on, esim. turpeen vesistövaikutuksista ei tunnu olevan minkäänlaista hajua. uskotaan mitä sanotaan, tippaakaan ajattelematta omilla aivoilla.

Kaiken lisäksi aika monesta kirjoittajasta paistaa läpi, että taloudelliset intressit ohjaavat kommentointia täällä.
Ne ketkä täällä vastustaa on nähnyt henk.koht turpeennoston negatiiviset vesistövaikutukset. Se ei siitä muuksi muutu, vaikka kuinka väännettäisiin asiaa sivuraiteille. Ei kai täällä oikeasti kukaan huvikseen jaksa muutamaa provoilijaa lukuun ottamatta tilittää, en ainakaan itse jaksaisi moista ilman syytä.

Ihme juttu, että Kalmarikin ottaa turpeennoston ongelmat puheeksi keskustan riveistä, vaikka sellaisiahan ei tietenkään edes ole. vai olisiko sittenkin?

Kyllä tämän tarkoitus on säilyttää luonnon monimuotoisuus ja vesistöt puhtaina. En pysty ymmärtämään teitä, jotka eivät sitä näe. Ettekö ole huomanneet sitä, että me kaikki ihmiset ja eläimet asutaan tällä samalla pallolla? Ei ole yhdentekevää, miten sitä kohdellaan. Meille Suomalaisille on globaaliakin luonnontilaa tärkeämpi Suomen luonto ja hyvinvointi. Turha väittää, että luonnon ja kansantalouden hyvinvointi on toisensa pois sulkevia, molemmat on mahdollista saavuttaa ja sitä täälläkin halutaan soiden osalta.

Tottakai osa suoalueiden turpeesta voitaisiin käyttää energiaksi, muttei niin kuin se nyt tapahtuu, kuuntelematta luonnosta eniten tietäviä ihmisiä, ainoana kriteerinä tuotto. Toinen asia on systemaattinen ja tarkoitushakuinen luontoarvojen/vesistöjen väheksyminen, toisinsanottuna vääristely. Tällä vältetään kompensaation tarve, toisin sanoen säästetään rahaa luonnon kustannuksella. Ei tuollaisella touhulla voi saada terveiden itse ajattelevien ihmisten luottamusta, joka on nähnyt miten asiat on ruohonjuuritasolla korulauseiden sijaan.

Vastaukset

Taisto Holla, Mieskonmäki

#490 Re:

2011-03-09 18:41:32

#489: ranex -  

Oikeassa olet ja linkin foorumilla voi käydä tutkimassa minkä "turvepuolueen" rivit rakoilee, niistä vähistäkin vastauksista löytyy melko nuivaa suhtautumista.

http://www.kalajuttu.com/index.php?board=76.0