Synnytystoiminta pitää säilyttää Vammalan aluesairaalassa

Kommentoitu viesti

tuumailija

#17 Palvelu varmasti hyvää, mutta...

27.05.2013 09:47

Arvon huolestuneet henkilöt. Kokonaista aluesairalaa oka on tehoton, ei voida ylläpitää pelkän synnytyksen vuoksi, vaikka se olisi maailman parasta. Sairaalatoiminnot rakentuvat monesta alasta ja tarvitsevat toisiaan. Ajatus on kaunis ja hieno, mutta rahat tehottomien yksiköiden ylläpitoon ovat aina jostain muualta pois, olivat sitten kyseessä ne TAYS:ssa synnyttäjät tai muunlaista hoitoa tarvitsevat.

Vastaukset

eikö palvelusta kannata maksaa?

#18 Re: Palvelu varmasti hyvää, mutta...

2013-05-27 12:02:37

#17: tuumailija - Palvelu varmasti hyvää, mutta...

Kyllä Vammalassa puretaan kaikkea muutakin mitä Tays ei kapasiteettinsa vuoksi ehdi/ pysty hoitamaan, kuten leikkausjonojen purkua. Ehkä pitäisi katsoa kuinka paljon hoitotakuut ylittyvät, esim. syöpäpotilaiden kontrollit, leikkauspäätöksen saaneet sekä poliklinikoille jonottavat. Jollei Vammalassa hoideta mitään, niin missä sitten?? Ei ainakaan tällä tilanteella Taysissa.

 

Tämän kaiken positiivisena lisänä olisi synnytystoiminta, joka helpottaisi kaikkien taakkaa: Taysin; shp:n rahapussia (ja sitä kautta kuntia), kun ei tarvitsisi useita lähettää muihin shp:hin synnyttämään; neuvoloita, koska äidit saisivat selvästi parempaa imetys- ym. ohjantaa ja apua; äitien ja perheiden hyvinvointia; esim. synnytyspelkoisten hoito on tähdellistä. Tässä esimerkkejä.