JANAKKALAN PIKKUKOULUJEN PUOLESTA

Kommentoitu viesti


Vieras

#16 Kysymys aloitteen laatijalle

04.06.2013 18:39

Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta en löytänyt Janakkalan kunnanvaltuuston 10.6.2013 kokouksen esityslistalta kohtaa pikkukoulujen lakkauttaminen (haku päivämäärällä sivulta http://janakkala.ktweb.fi). Viitataanko tällä aloitteella esityslistan kohtaan Talouden tasapainottamisohjelman hyväksyminen?

Jos vastaus edelliseen on kyllä, kannattaisi tutustua tuohon ohjausryhmän esittämään talouden tasapainottamispakettiin. (Julkinen, löytyy osoitteesta:
http://www.janakkala.fi/filebank/13926-Ohryn_hyvaksyma_paketti_17_5_2013_day_22_5_2013_EL.pdf). Siellä, sivulla 40 on todettu pikkukoulujen osalta seuraavaa:

"Pienet alakoulut

• Päätettiin, että kouluista päätetään erikseen esimerkiksi seuraavan aikataulun mukaisesti:
Heinäjoki Turenkiin 2014-2015
Vähikkälä Tervakoskeen 2015-2016
Tanttala Leppäkoskeen 2016-2017 ja
Virala Tarinmaahan 2017-2018
• Lisäksi tutkitaan Viralan päivähoito- ja esiopetus- sekä 1-2 lk:n ratkaisut.
• Koska jokainen koulu päätetään erikseen, tämä tarkoittaa erillisiä kuulemisia ja valtuustojen erillisiä päätöksiä. Pakettiin ei ole laskettu kouluverkoston säästöpotentiaalia."

Avainkohtia: "päätetään erikseen", "esimerkiksi" ja "tarkoittaa erillisiä kuulemisia ja valtuustojen erillisiä päätöksiä".

Kyläkoulut ovat ehdottomasti taistelemisen arvoinen asia, mutta tämän aloitteen sanamuotoilu on edellisen pohjalta harhaanjohtava ja (vielä toistaiseksi) turhaa pelkoa lietsova.

Vastaukset


Anonyymi

#17 Re: Kysymys aloitteen laatijalle

2013-06-04 19:27:31

#16: - Kysymys aloitteen laatijalle Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Olen tämän adressin laatija ja Janakkalan kunnanvaltuutettu sekä  kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsen. Tarkoitukseni ei ole olla harhaanjohtava eikä lietsoa pelkoa. Tarkoitus on avoimesti kertoa kuntalaisille ja  kaikille muille  asiasta kiinnostuneille, mitä tuo säästöpaketin lause tarkoittaa käytönnössä, jos valuutusto sen hyväksyy.   Se tarkoittaa   käytännössä samaa budjettipäätösmenettelyä, millä Löyttymäen koulu lakkautettiin Janakkalassa tänä vuonna.  Koulun lakkauttamisesta budjettipäätöksellä  löytyy hyvää tietoa lukemalla kunnan luottamuselinten pöytäkirjoja ja niiden liitteitä  joulukuusta 2012 lähtien. Samanlaista tietoa löytyy Hattulasta Rahkoilan koulun osalta.  Kannattaa ehdottomasti tulla seuraamaan kunnanvaltuuston kokousta ma 10.6. klo 15.00 alkaen. Silloin keskustellaan säästöpaketista ja siitä mitä se käytännössä merkitsee, pikkukouluillekin. Ja tärkeintä, päätetään asiasta.  Kerron mielelläni  lisää omasta käsityksestäni, sen perusteista ja  tämän adressin tarkoituksesta, jos sinä lähetät minulle nimesi ja yhteystietosi.  Ystävällisin terveisin Eeva-Maria Tuominen