Ilotulitteet pois vapaakaupasta

Kommentoitu viesti

janne järvinen
tempere

#1 Vähintään myyntiaika lyhyemmäksi.

28.12.2007 18:25

Mielestäni on täysin tarpeetonta alkaa myymään ilotulitteita monta päivää ennen varsinaista uutta vuotta. Jokainen ilotulitteiden myyjä tietää varmasti itsekin että aikainen myynti johtaa vain siihen että nuoriso [ja humalaiset] valvottavat satoja ihmisiä ympäri maata. Haitat moninkertaistuvat kaupungeissa ja lähiöissä kun raketteja ammutaan kerrostalojen pihoissa.
Vaikka myyntiaika rajattaisiin uudenvuoden aattoon, saisivat kaikki halukkaat varmasti pomminsa häiritsemättä kanssaihmisiänsä tarpeettoman pitkää aikaa. Toki täyskielto olisi paras ratkaisu.

Vastaukset

rauhaa rakastava lemmikeiden omistaja

#100 Re: Vähintään myyntiaika lyhyemmäksi.

2011-12-28 18:22:58

#1: janne järvinen - Vähintään myyntiaika lyhyemmäksi.

Täysin samaa mieltä. Ilotulitteiden myynti pitäisi lopettaa kokonaan yksityisille ja heti. Niillä on pilattu monen niitä inhoavan rauha  ja peloteltu lemmikit kuoliaiksi.

On se kumma jos muuten tappaa toisen lemmikin joutuu vastuuseen mutta jos peloittelee sen raketeilla kuoliaaksi niin ei välttämättä joudu vastuuseen paitsi jos jää kiinni. Mutta paukuttelijat voitte olla varmoja että jos luulette olevanne laillisilla teillä paukuttaessanne lähiöissä niin omankäden oikeus puhuu.Menkää niin kauas kuin pippuri kasvaa ja laittakaa molemmat kainalot täyteen raketteja ja sytyttäkää ne kerralla niin hemmetin hienoa päästä teistäkin.

Antakaa rauha omassa kodissaan oleville

#144 Re: Vähintään myyntiaika lyhyemmäksi.

2013-12-28 12:59:56

#1: janne järvinen - Vähintään myyntiaika lyhyemmäksi.

Samaa mieltä. Ilotulitteille pitäisi laittaa 100% vero sillä niistä on pelkkää haittaa silloin kun niitä ei osata käyttää.

Nykyisin niitä paukutellaan monta päivää ja asuintaajamissa niiden käyttö pitää lpettaa kokonaan.

Kuinka monta lemmikkiä ja niiden omistajaa on alati vuosi toisensa jälkeen kärsimään tämän täysin turhan paukuttelun ja roskaamisen takia ja lisäksi aiheutetan tulipalovaaraa toisten taloille ja autoille .

Tuollainen on kerta kaikkiaan saatava loppumaan ennen kuin jonkun hermot menevät lopullisesti.