Eroa, maatalousministeri Sirkka-Liisa Anttila

Kommentoitu viesti

Sari Kivijärvi
Vieras

#59 Re: Re: Re: Senkö takia

26.03.2011 17:36

#58: Vieras - Re: Re: Senkö takia 

Häkkikanojen eläintiheys on neliömetriä kohden 13 kanaa. Yhden kanin häkkitila on vähintään tuon kokoinen. Virikehäkit ovat tästä hitusen tilavampia. Tuskin kanoja haittaa, että joutuvat "kokoajan" muuttamaan suurempaan kotiin. En tiedä kuka on sanonut virikehäkkien olevat hyviä, ne ovat vain vähemmän julmempia. 

Lattiakanoja on 7 per neliömetri, jossa niillä on sentään pesä munimista varten ja pystyvät kuitenkin jotenkin toteuttamaan käyttäytymistarpeitaan.

Vanhuksilla on tietääkseni vapaa tahto.. 

Mielestäni tämä osoittaa sen, että ihmiset ovat etäytyneet syömistään eläimistä ja näkevät ne vain ruokamuodossa. Aivan sama syökö ahdistunutta, syövän omaavaa, hormoonipumpattuja flipanneita kanoja kunhan kermapersukset saavat lisää kermaa.

Eikä siinä olisi mitään pahaa kasvattaa omia hyvinvoivia kanoja ja saada niistä kananmunia yms. Tiedätköhän itsekään miksi ajattelet tuota negatiivisesti?

Vastaukset


Vieras

#60 Re: Re: Re: Re: Senkö takia

2011-03-27 08:00:37

#59: Sari Kivijärvi - Re: Re: Re: Senkö takia 

 Sen tietää varmasti, ettei suomalaisiin tuotantoeläinten lihoihin ole pumpattu hormoneja, koska se on Suomessa kielletty.  Siksi onkin turvallista syödä Hyvää Suomesta -joutsenmerkillä merkittyjä tuotteita.

Se kiinnostaa kovasti, missä kanoja voisi sitten kasvattaa, kun tuntuu ettei missään.  Kaikki kielletään - jopa lattiakanalatkin. 

 


Vieras

#61 Re: Re: Re: Re: Senkö takia

2011-03-27 11:02:01

#59: Sari Kivijärvi - Re: Re: Re: Senkö takia 

Remontointi ja rakentaminen on Suomessa kallista.  Onko mitään järkeä muutaman vuoden välein rakentaa kanala, jotta kanat viihtyisivät paremmin ja paremmin.  Miksi ihmisten pitää asua pienissä yksiöissä - eikö kukaan välitä ihmisistä ja heidän hyvinvoinnistaan.  Kaikilla ei ole rahaa kaksioihin.

Niin - kanoista puheenollen - eipä taitaisi onnistua kanojen kasvattaminen kerrostaloissa.   Antakaamme siis kanojen kasvaa kanaloissa.  Siellä kanoista pidetään hyvää huolta ja me voimme ostaa joko suoraan tai kaupasta kananmunia.

Salakuvaukset tuotantotiloilta eivät kiinnosta, koska tiedämme niiden olevan kaikkea muuta kuin todellisuutta.  Olihan Norjassakin eräältä  turkistarhalta kuvattu sairaita eläimiä.  Tarhan omistaja kutsui eläinlääkärin, joka teki DNA-testit.  Testien avulla todettiin, että sairaat eläimet olivat eri sukuihaaraa.  Mistähän ne sairaat eläimet joutuivat sitten sinne tarhaan?