IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti


Vieras

#2276 Re: Re: Re: Re: Re:

18.06.2013 22:37

#2275: - Re: Re: Re: Re:

Onko kaikilla alueilla vain 1%? Älä yleistä.

Vastustus päässä kasvaa koko ajan, kun perehtyy tarkemmin mm. lupahakemuksissa esiintyviin vääristelyihin jotka vielä menevät läpi eri viranomaiskäsittelyissä. Uutisotsikoissa hehkutetaan, että turvetuotanto luo paikallista työllisyyttä ja paikalliset asukkaat haluavat turvesoita kotikonnuilleen - kuitenkin muistutuksia jätetään kymmeniä tai jopa satoja. Kukahan niitä sitten haluaa?

 

Vastaukset


Vieras

#2280 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-06-19 07:54:49

#2276: - Re: Re: Re: Re: Re:

Niin tuo haluaminen onkin aika "kinkkinen" ja monitahoinen juttu. Sanoit että "kukahan niitä sitten haluaa".

Kuka haluaa läheisyyteensä kaivoksen? Kuka haluaa että puutarhan aidan taakse tulisi moottoritie? Kuka haluaa lentokentän rakennettavaksi lähelle omaa asuntoaan? Kuka haluaa että se upea parisataa vuotta rauhassa kasvanut metsikkö kaadetaan tonttisi rajan takaa ja tilalle tulee hakkuu-aukea? Kuka haluaa että asuntosi viereen aletaan rakentamaan tuulivoimalaa? Kuka haluaa että viereiselle alueelle pystytetään radiomasto/puhelinmasto? Kuka haluaa että viereesi rakennetaan laskettelurinne? Entäpä kuka haluaa moottoriradan viereensä? Kuka leirintä/karavaanarialueen? Kuka haluaa että oman ihanan pikku järvesi rannoille, jossa sinulla on kesämökki, aletaan kaavoittamaan kymmeniä mökkejä lisää? etc....etc....

Aina kun aletaan suunnittelemaan/rakentamaan jos ja kun mitäkin yhteiskunnassa, niin aina on niitä jotka vastustavat hanketta. Tämä näkyy kaikenlaisessa rakentamisessa, kaavoittamisessa ym. Yhteiskuntaa on vaan kuitenkin pakko rakentaa kaiken aikaa eri tavoin. Ei kaikkea voida muuttaa luonnonsuojelualueiksi. Ihminen tarvitsee energiaa, tiestöä, rautateitä, lentokenttiä, asuntoalueita, mineraaleja jne. Ei yhteiskunnan rattaita voi noin vain sammuttaa ja palata jonnekin kivikauteen.

Suunnitellaan ja toteutetaan vaikka mitä hankkeita, niin aina vastustusta löytyy. Itse en ainakaan tiedä ainoaakaan hankesuunnittelua, missä kategoriassa hyvänsä, jossa ei vastustusta löytyisi.

Muistettava on kuitenkin, että yhteiskunnan rattaat on pidettävä pyörimässä. Varsinkin nykyhetkellä, kun Suomella menee huonosti. Kaikki kotimaisuuteen liittyvä hanketoiminta hyödyttää veloissa kamppailevaa ja yhä lisää velkaantuvaa Suomea. Turvetuotannon lisäämisellä saadaan aikaan työllisyyttä kotimaahan. Kauppataseet ja vaihtotaseet saadaan parempaan kuosiin.

Sanoit myös kirjoituksessasi että "muistutuksia jätetään kymmeniä tai jopa satoja". No nämä muutamat kymmenet henkilöt vaikkapa 50 000 asukkaan kunnassa ei ole todellakaan paljon. Ne muut  49 900 paikkakuntalaista sitten onkin uusien hankkeiden puolesta. Aina löytyy kourallinen ihmisiä jotka vastustavat kaikkea uutta toimeliaisuutta. Ei tuota pientä määrää kannata ihmetellä.