Eroa, maatalousministeri Sirkka-Liisa Anttila

Kommentoitu viesti

Sari Kivijärvi
Vieras

#70 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Senkö takia

29.03.2011 13:01

#69: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Senkö takia 

Mielummin nyt jättäis koiran vaikka kotiinsa kuin häkkiin pöydänsä alle.. Vaikka ehkä onkin lain mukaan sallittu.

 "22 § Eläimen säilyttäminen sen pitopaikaksi soveltumattomassa tilassa

Kissaa tai koiraa taikka muuta eläintä saadaan pitää sen kuljetukseen tarkoitetussa laatikossa tai häkissä taikka muussa vastaavassa pienikokoisessa säilytystilassa vain, jos eläimen kuljettaminen, sairaus tai muu tilapäinen ja hyväksyttävä syy sitä vaatii."

Tilapäisistä häkittämisistä poiketen, kysyn uudelleen mitä mieltä olet siitä, että kettua voi pitää häkissä loppuelämänsä ajan ja koiraa ei?

Niitä näyttelyeläimiä on metsästetty ja sitten täytetty sekä muutenkin yleensä muokattu. Salakuvaukset on silti otettava tosissaa oli aktivistit alunperin mitä mieltä tahansa.

Vastaukset


Vieras

#71 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Senkö takia

2011-03-29 23:02:23

#70: Sari Kivijärvi - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Senkö takia 

 Tarkoitit varmaan eläinmuseon eläimiä, kun sanoit , että niitä on metsästetty ja sitten täytetty ja muutenkin yleensä muokattu.

Näyttelyissä on oikeita eläviä eläimiä siis lehmiä, sonnia, hiehoja jne.  Ne eläimet ovat todella hienoja  eikä niitä hetkessä saada näyttelykuntoon.   Siellä on myös Junior Handler -kilpailuja. 

 En siis edelleenkään ota vakavasti salakuvauksia, koska sikalakuvauksetkin olivat aivan muuta kuin todellisuutta.  Niissä nähtiin sikojen säikähtäneitä ilmeitä, kun vieraita tuli taloon ilman tuttua hoitajaa.  Uteliaat siat kävivät nuuhkimassa mädäntynyttä sikaa karsinassa aivan kuten kissani heittäessäni sille uuden pehmokissan.  Sitten kissa käveli pois.

Koiran häkistä

Häkin paikka valittava huolellisesti.  Häkkiä ei saa sijoittaa paikkaan, jonne aurinko pääsee jatkuvasti paistamaan.  Koira haluaa tarkkailla ympäristöään.  Koirat pitävät kaivamisesta, häkkiverkko pitää upottaa maahan.

Jotkut koirat tarvitsevat häkin, jossa on  katto, muuten ne pääsevät karkaamaan kiipeämällä/hypäämällä verkon yli.

Ruokinta-astioille tulee olla teline, jottei ruoka-astiat kaadu.