Vesistöjen puolesta - Stop Talvivaara

Kommentoitu viesti


Vieras

#1282 YHTEINEN ETU VAATII

22.08.2013 18:22

Vain jättitappioita ja jättiympäristötuhoja tuottava kaivos täytyisi lopettaa yhteisenedun takia.

Vastaukset

RP

#1283 Re: YHTEINEN ETU VAATII

2013-08-25 06:19:22

#1282: - YHTEINEN ETU VAATII

Ehdottomasti! Eihän yhtiön hommassa ole koskaan ollut mitään järkeä,  toimintahan on ollut tavallisten Taunojen ja valtion osalta pahinta kusetusta mies muistiin.Kuitenkin vielä löytyy tuulipukukansassa niitä, jotka vielä sitkeästi uskovat Talvivaaran "uuteen" tulemiseen. Raukat eivät tajua, että he eivät tule koskaan nettoamaan, vain ehkä entinen pääomistaja ja muutamat muut osakkeiden omistajat voivat olla tyytyväisiä, kun voittosummat ovat turvallisesti veroparatiisien tileillä ja kasvat korkoa.

R.A.P

#1284 Re: YHTEINEN ETU VAATII

2013-08-25 08:07:16

#1282: - YHTEINEN ETU VAATII

Lukaisin Aino Turpeisen ja Riitta Rainion kokoaman Talvivaara selvityksen.

Luvussa valvojan toiminta oli jotakin mielenkiintoista......

Valvojan toiminta

Välillinen hallintopakko ( YSL 84 § )

Ely-keskuksen tehtävänä on valvontaviranomaisena omasta aloitteestaan käynnistää YSL 13 luvun  mukaisten hallintopakkojen käyttö välittömästi, jos se katsoo siihen olevan aihetta. (Siihenhän ei Kainuun Ely:n mielestä ole ollut tähän mennessä aihetta, vaikka Talvivaara käyttää lähijärviä jätevesialtainaan ja "sontavedet" huilaa ties missä asti, siitä huolimatta Kainuun Ely ummistaa silmänsä tosiasioilta ja katsoo muualle, kun Talvivaara valvoo itseään ja jatkaa porsasteluaan)

Mielenkiintoista raportissa oli se, että hallintopakkoasian voi panna vireille valvontaviranomaisen lisäksi muut yleistä etua valvovat viranomaiset, vahingon kärsijät ja tietyt ympäristön-ja luonnonsuojeluetua edistävät järjestöt.

Löytyisiköhän näiltä muilta valvovilta viranomaisilta tai järjestöiltä "munaa" puuttua asiaan?

Tarttis tehrä jotain...........