EI tuulivoimaloita Kaskisiin

Kommentoitu viesti


Vieras

#185 " HYVÄVELI"

31.08.2013 04:17

Hyväveli järjestö vaatii hallitusta tekemään päätöksiä kannattavan tyylivoiman kaatamiseksi, koska se syö suurten sähkö firmojen miljonääri johtajien miljardi tulosta. Näinhän tässä maassa monet muutkin hyvät ideat kaatuvat. Eli jos joku tai jokin uhkaa hyväveli järjestön tulonlähteitä, on se poistettava vaikka valehtelemalla perättömiä.

Vastaukset

Kai Ylikoski
Adressin tekijä

#186 Osuit naulan kantaan, HYVÄVELI, hyväveli toimintaa tuo tuulivoima!

2013-09-05 20:33:45

#185: - " HYVÄVELI"

Meni sitten ohi aiheen tai osuu arkaan paikkaan, lukija saa harkita asioita itse.

Tuulivoima on varmasti parhaita esimerkkejä Suomessa "Hyväveli" verkoston toiminnasta.

Syöttötariffit, joka mahdollistanut, kultaryntäyksen tuulivoimalle Suomeen. On luonut Mauri Pekkarinen. Ja yllättäen satoa korjaa nyt muun muassa Taaleritehtaan Taamir Fahreed, Pekkarisen vävypoika. Tuo on varmaan sitä "Hyvävävy politiikkaa"? Taaleritehdas sijoitusyhtiö Suomen suurimpia tuulivoimatoimijoita.

Euroopassa syöttötariffeja korjaa talteen aika arvelluttavatkin tahot. http://www.hs.fi/ulkomaat/Italian+mafia+pesee+huumerahoja+tuulimyllybisneksell%C3%A4/a1377753095947 Pian myös Suomessa, vai onko mukana jo nyt?

Sitten takasin Kaskisiin... Mikä on ajanut Kaskisten kaupungin havittelemaan tuulivoimaa rajalliseen saaristoluontoon? Kiinteistövero? No, sen määrä todella mitätön verrattuna haittoihin. Kunnan imago? No, tuskinpa liian lähelle asutusta sijoitetut jättiturbiinit houkuttelevat muuttajia Suomen pieninpään kaupunkiin, josta tunnutaan haettavan rauhallista asumista meren ympäröiminä. Tuulivoiman ympäristöystävällisyys? No ei, väärinsijoitettuna ei ole edes "Vihreää" energiaa, kun tuhoaa enemmän kuin tuottaa... Työllisyysvaikutukset? No ei, tuulivoima ei työllistä Kaskisten tapauksessa yhtäkään kaskislaista. Mitä jää jäljelle? Joku yksittäinen taho ehkä hyötyy? Hankkeen johdosta pidetyssä tiedotustilaisuudessa, maaliskuussa kaupungintalolla, silmään pisti jokunen asia.

Tuulivoima kaavoitus on lähtenyt käyntiin kaupungin aloitteesta (yleensä aloitteen tekee tuulivoima yrittäjä) ja kaupunki maksaa kaavoituksen kulut (yleensä tuulivoima toimija maksaa kaavan kulut)

Tuossa tilaisuudessa, josta ei juuri kaupungin taholta tiedotettu, tuntui kuntalaisten mielipide olevan tuulivoima suunnitelmia vastaan. Ilkka-lehti uutisoi tilaisuudesta näin: http://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/tuulivoimakriitikot-niskan-paalla-kaskisissa-1.1362391#.UVLzFjUu2cU.facebook

Hanketta puolusti tilaisuudessa vain muutama ns. "työväenpuolueen" edustaja. Miksi, työtähän hanke ei tuo kaskislaisille? Onko mafialla jo lonkeronsa pelissä, vai onko kyseessä vain "Hyväveli" politiikka? Ja mitä hankkeen puoltajille on luvattu? Osakkuuksia tuulivoimayhtiöstä kun myllyt jauhamassa takuuhintaa taskuun? Mene ja tiedä, mutta vaikuttaa ettei näillä nykyajan mylläreillä ole ihan puhtaita jauhoja pussissa.