VETOOMUS Mankin seisakkeen puolesta

Kommentoitu viesti


Vieras

#13

18.09.2013 11:44

Kannatan ehdottomasti Mankin seisakkeen säilyttämistä! Naapurikaupungissa työssäkäyvänä, autottomana ihmisenä olisi Lasilaaksossa asuminen todella hankalaa ilman Mankin seisaketta. Bussiyhteys Helsingin keskustasta Mankille kun kestää nykyisellään vielä paljon entistä kauemmin, kiitos bussien Saunalahden-lenkin. Tällainen seisakkeen poistaminen ei mitenkään voi palvella Lasilaakson ja sen lähialueen kasvavia asukasmääriä.

On myös vaikea kuvitella, miten bussiyhteys Kauklahden asemalta voisi korvata Mankin seisakkeen. Mitä reittiä bussi kulkisi, missä päin se kävisi Lasilaaksossa kääntymässä ja kuinka usein – entä illat ja viikonloput? Ja jos junia halutaan tällä rataosuudella nopeuttaa, tarkoittanee se Mankin ylikäytävän poistamista, eli myös Mankinpellon bussipysäkistä tulisi käyttökelvoton, koska sinne ei pääsisi enää radan yli suoraan.

P.S. Kommenttina adressin alkuperäiseen tekstiin:
Lasilaakso/Mankki on toki sijainnut historiallisella paikalla aivan Porkkalan vuokra-alueen rajalla, mutta ei Mankin seisake sentään Venäjälle ole kuulunut. Mankki ja silloinen Luomankin seisake olivat vielä vuokra-alueen rajan Suomen puolella. Vuokra-alueen läpi kulkevien suomalaisjunien ikkunat peitettiin ja veturi vaihdettiin venäläiseen kyllä Kauklahden asemalla, koska se oli viimeinen ratapihallinen asema ennen vuokra-aluetta, mutta vuokra-alueen raja kulki vasta Luoman kylässä.

Vastaukset


Vieras

#25 Re:

2013-09-20 21:15:11

#13: -