Hätähuuto Salon synnytysten puolesta!

Kommentoitu viesti


Vieras

#48 Re: Re: Re: Anestesiapäivystys

20.09.2013 14:18

#39: Oikaisu - Re: Re: Anestesiapäivystys

Synnytysten myötä Salosta häviäisi myös anestesiapäivystys, sehän on osa säästösuunnitelmaa. Tässä kohtaa myös moni muu erikoisala kärsii. Mitä sen jälkeen tapahtuisi mm. tehovalvonnalle sisätautiosastolla? Pystytäänkö Salossa enää tekemään vaativia leikkauksia, kun ei pysty päivystysaikaan nukuttamaan komplikaatioiden sattuessa? Päivystykselliset rytminsiirrot? Listaa on vaikka kuinka jatkaa. Ei se niin yksinkertaista ole, että synnytykset ja lastentaudit siirtyvät Tyksiin purkukunnossa oleviin tiloihin, erikoisalat tarvitsevat toisiaan toimiakseen yhtenä kokonaisuutena.

Vastaukset


Vieras

#51 Re: Re: Re: Re: Anestesiapäivystys

2013-09-20 15:27:17

#48: - Re: Re: Re: Anestesiapäivystys 

 kiitos-tätä juuri yritämme sanoa... Katja &co


Vieras

#53 Re: Re: Re: Re: Anestesiapäivystys

2013-09-20 16:46:04

#48: - Re: Re: Re: Anestesiapäivystys

Sinunkin tekstisi perusteella anestesiapäivystystä tarvitaan paljon muuhunkin kuin synnytyksiin. Siksipä ei ole mitenkään selviö, että se ja sen mukana paljon muutakin poistuisi Salosta synnytysten mukana. Niin ei ole tapahtunut Uudessakaupungissa, Loimaalla, eikä TYKS:n Kirurgisessa sairaalassakaan. Ja taitaa Turunmaassakin olla jonkinlaista päivystysaktivitettia. Salon synnytystoiminnan puolustajien kannattaisi keskittyä torppaamaan tehtyjä säästölaskelmia paremmin perustein kuin pelkillä irtonaisilla väitteillä, että varmasti ei säästöjä tulisi.

2017 synnytysten osalta voimaan tuleva päivystysasetus tulee vaatimaan joka tapauksissa muutoksia Salon synnytystoimintaan. Jos synnytykset halutaan silloinkin säilyttää Salossa, tietää se ainakin lisää rahan menoa, jos yleensäkään saadaan porukkaa palkattua lisää, kun Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ei ole tätänykyä erityisen puoleensavetävä työpaikkana. Vauvamyönteisyys ja imetysneuvonta eivät korvaa tiukentuvia määräyksiä synnytysten ja vastasyntyneiden turvallisesta hoidosta. Tälläkin hetkellä Salon synnytystoiminnan hyvä taso resursseihin nähden johtuu koko henkilökunnan halusta ja sitoutuneisuudesta tehdä asiat kunnolla ja korkealla moraalilla, ei sen vuoksi että työnantajapuoli sairaanhoitopiirin tasolla olisi siihen erityisesti panostanut ja tukenut. Paikalliset poliitikotkin vaativat toisella suupielellä kovia säästöjä sekä Salon kaupungilta, että sairaanhoitopiiriltä, ja toisella taas synnytystoiminnan säilyttämistä ennallaan tietäen säästöpotentiaalin, edessä olevat kustannuslisät ja aiheuttaen vielä toiminnallaan lisäkustannuksia sairaalan saneeraussuunnitelmiin.