IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

Taisto Holla, Mieskonmäki

#624 Re: Lintulauantai 21.5.2011 Vapon lintutorneilla

17.05.2011 16:39

#622: lintubongari - Lintulauantai 21.5.2011 Vapon lintutorneilla 

Sopivasti valittu ajankohta lintubongaukselle, ei lainehdi suo valtoimenaan vedestä, kuten oli eräällä suolla tässä viime jäiden lähdön aikaan, eikä sumenna aurinkoa pöllyävä turve kuten se tekisi kesähelteellä.

Vastaukset

lintubongari

#625 Re: Re: Lintulauantai 21.5.2011 Vapon lintutorneilla

2011-05-18 09:29:31

#624: Taisto Holla, Mieskonmäki - Re: Lintulauantai 21.5.2011 Vapon lintutorneilla

Tuo ajankohta on aivan oikea ja ei siinä ole varmaankaan mukana mitään tarkoituksellista yhtiön kannalta "parempaa" aikaa joka vaikuttaisi lintubongaustapahtuman ajankohtaan. Lintuja vain on yksinkertaisesti paras bongailla juuri toukokuussa ja nimenomaan kuukauden loppupuolella riippuen hiukan siitä missä suunnalla Suomea ollaan. Seuraavaksi sopivin ajankohta on taas sitten elo- syyskuussa. Toki lintuja voi seurailla läpi vuoden, mutta nuo em. ajankohdat ovat harrastuksen kannalta parhaita kuukausia. Juuri tämän vuoksi yhtiö on luullakseni valinnut ko. ajankohdan tapahtuman järjestämiselle. Pitäisihän jo maalaisjärjenkin tai olisiko se tässä tapauksessa luonnonsuojelijan järjenkin sanoa, että silloin bongaillaan lintuja kun ajankohta on sopivin. Ei joka asiassa mielestäni pitäisi väkisin kaivaa esille ajatusta jostain "salaliitosta". Minun mielestä on todella hienoa että yhtiö järjestää tällaisia tapahtumia. Onhan yhtiöllä myös avoimien ovien päiviä ympäri Suomen, olen myös noihin osallistunut. Niistä on kokemukseni ollut vain pelkkää positiivista.

Tervetuloa Taisto Nolla ja kaikki muutkin lukijat seuraamme bongailemaan lintuja. Ja koska sinä tunnut olevan hyvin "epäluuloinen" turvetuotantoa kohtaan, niin sitä paremmalla syyllä sinun kannattaisi osallistua jonkin paikkakunnan/suon tapahtumaan. Saat samalla tietoa nykyisistä vesiensuojelutekniikoista Vapon edustajalta. He ovat luvanneet olla paikalla ja auliisti varmaan kertovat sinulle vastauksia kysymyksiisi. Itse ainakin aion "tentata" vapolaista. Mutta kuten aiemmin kerroin, niin omakohtaiset kokemukseni turvetuotannon vesiensuojelusta ovat hyvin myönteiset, vaan aivan toisin on maa- ja metsätalouden vesiensuojelu. Se jos mikä on aivan lapsenkengissä vielä.

Ja ps. en edelleenkään ole mitenkään kytköksissä turvetuottajiin millään tavalla/tasolla.

Nähdään tornilla Taisto!