Ei kivilouhimoa Vuorelan Hanhimäkeen, Siilinjärvelle

Kommentoitu viesti

marke

#30 Nyt alkaa hirvittää

06.11.2013 12:26

Kuulemistilaisuus oli aika järkyttävä. Luvan hakijan palkkaamat konsultit esittelevät asiat tietenkin parhain päin. Kummallisesti se pahin melukin tuntuu pysähtyvän juuri olemassa olevien asuntojen tontin rajalle. On harmillista, ettei tällaisessa tilanteessa laki vaadi ulkopuolisen, puolueettoman arvioijan käyttämistä. Päätös tehdään niiden melumallinnusten perusteella, joita luvan hakija esittää.

Päätöksen tekevän viranomaislautakunnan kokoonpano löytyy kunnan nettisivuilta. Lautakunnassa on 1 kokoomuksen, 3 keskustan, 1 perussuomalaisten, 1 sosiaalidemokraattien ja 1 vasemmistoliiton edustaja. Miettikää sitä.

Selvitin asiaa hieman lisääkin. Ympäristölupaa myönnettäessä ei oteta ollenkaan huomioon alueen imagokysymyksiä, kiinteistöjen arvon alenemista tai viihtyisyystekijöitä. Päätökseen vaikuttavat esimerkiksi terveyshaitat, mutta ne arvioidaan siis hakemuksessa olevien tietojen perusteella.

Mikäli haluamme saada huomiota muihin tekijöihin eli juuri alueen imagoon, viihtyisyyteen yms. olisi tehtävä aloite kunnanhallitukselle.

Vastaukset


Vieras

#31 Re: Nyt alkaa hirvittää

2013-11-06 12:54:11

#30: marke - Nyt alkaa hirvittää

onko totta, että kuulemistilaisuudessa äänirajaa perusteltiin mm sillä, että ihmisen kova huutoääni on n. 5 dB kun taas louhoksesta arvioitua 50 dB pidettiin todella pienenä?? Ja kommentti Itkoselta oli kuulema että kunta ei saa häneltä asuinalueita jos hän ei saa louhimoa! Mitä ihmeen peliä Siilinjärvellä käydään? Joku viranomainen, ulkopuolinen, voisi saada tuosta mehevän vastalauseen, tutkinnan ja jutun...