Ei kivilouhimoa Vuorelan Hanhimäkeen, Siilinjärvelle

Kommentoitu viesti

marke

#32 Re: Re: Nyt alkaa hirvittää

06.11.2013 13:46

#31: - Re: Nyt alkaa hirvittää

Valtioneuvoston päätöksen mukaan päiväaikainen melutaso ei saa ylittää loma-asutuksessa 45 ja vakinaisessa asutuksessa 55 desibeliä.

Jos rajat eivät näissä konsulttien piirustuksissa ylity vaan ovat näissä teoreettisissa mittauksissa esimerkiksi 54 desibeliä, ei melu ole esteenä luvan myöntämiselle.

Pölyynkin kannattaisi kiinnittää huomiota. Lupahakemuksessa puhutaan koteloinneista ja kasteluista ja näitä menetelmiä käytetään uusilla kallion louhinta- ja murskausasemilla. Jostain syystä samaisten asemien ympäristö on kuitenkin harmaana kivipölystä eli hiukkasia pääsee runsaasti karkuun. Vaarallisimpia ovat ilmavirtausten mukana kauaksikin kulkeutuvat pienhiukkaset. Kiviperäiset pienhiukkaset ovat hengitettynä yhtä vaarallisia kuin asbesti.

Yhden ihmisen bisnes ja hänen henkilökohtainen etunsa on tässä ajamassa yli satojen vuorelalaisten edun. On ihan käsittämätöntä, että laissa on erilaiset melurajat loma- ja vakituiselle asumiselle. Aivan kuin ihmiset eivät tarvitsisi rauhaa myös kotona. Silläkään ei ole lain kannalta mitään väliä onko melunlähteen vieressä satoja tai tuhansia asukkaita vai sijaitseeko se keskellä korpea.

Ottakaa henkilökohtaisesti yhteyttä päättäjiin! Kunnan nettisivuilta löytyvät kunnanhallituksen ja -valtuuston jäsenten nimet ja yhteystiedot. Lähettäkää heille sähköpostia tai soittakaa. Erityisesti kannattaa muistuttaa tästä asiasta vuorelalaisia luottamushenkilöitä ja ketä tahansa täkäläisiä vaikutusvaltaisia ihmisiä. Me olemme valinneet nämä  vuorelalaiset valtuutetut hoitamaan asioitamme. Nyt heillä on näytön paikka. Vaaditaan kunnanhallituksen jäseniä ottamaan asia hallituksen käsiteltäväksi. Siihen laki antaa mahdollisuuden.

Kunnanhallitus voi ottaa päätöksessään huomioon muutakin kuin teoreettiset melurajat eli esimerkiksi Vuorelan äänimaiseman muuttumisen ja sen, että raja-arvot alittavakin melu on epäviihtyisyystekijä. Se voi ottaa huomioon sen, että alueella asuu vuorotyötä tekeviä, jotka tarvitsevat nukkumisrauhaa myös päivällä.

Vuorelalla on hyvä maine turvallisena, rauhallisena asuinalueena ja on kaikkien siilinjärveläisten etu, että hyvä maine säilyy. Siilinjärvi tarvitsee jokaisen uuden veronmaksajan, joka harkitsee kuntaan muuttamista. Kuinka houkutteleva olisi Vuorela tulevaisuudessa, jos sen imagona olisi "se alue kalliomurskaamon vieressä"?

Kirjoittakaa yleisönosastoihin Uutis-Jouseen ja Savon Sanomiin. Meillä ei ole kovin paljon aikaa ja vastassa ovat ammattikonsultit, jotka osaavat vääntää kaaviokuvissaan melurajat siihen asentoon, ettei meille muka synny haittoja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastaukset

marke
Vieras

#33 Tehkää muistutuksia

2013-11-06 14:22:20

Vielä haluaisin muistuttaa: tehkää kirjallisia muistutuksia tästä asiasta.

Mitä useampi muistutus, sen parempi. Taloyhtiöissä muistutuksen voi tehdä hallitus. Muistutuksen ei tarvitse olla hienosti muotoiltu ja lakipykälillä höystetty eikä virkakielinen. Tavallisen ihmisen tavallinen teksti riittää.