Vetoomus Meri-Rastilan, Kivinokan ja Vartiosaaren puolesta

Kommentoitu viesti


Vieras

#69

29.11.2013 13:20

Itä-Helsingin viimeiset yhteiset ja avoimet ranta-alueet tulee pelastaa asuinrakentamiselta. Nyt on se hetki. Päättäjät, tämä on vakava asia ja keskustelua tulee käydä avoimesti.

On väärin, että kaavoittajat hamuavat itäisen Helsingin viimeisiä vapaita virkistysalueita.

Viheralueita kyllä säästetään lähiseutujen asukkaille muualla pääkaupunkiseudulla. Asukkaat huolehtivat hyvinvoinnistaan ja asukasviihtyisyydestään hyvässä yhteisymmärryksessä päättäjien kanssa. Näin tulee tehdä jatkossa myös itäisen Helsingin alueella.

Kaavoitus tulee kohdistaa vähemmän tärkeille alueille kuin itäisen Helsingin saariston ja rantojen viher- ja virkistysalueille. Ne pitää jättää vapaiksi kaikille pääkaupunkiseutulaisille.

Sen sijaan suurennuslasit kartoilla voi luupata esim. näille alueille:

Talin suljettu golfkenttä

Nykyaikana ei voi enää elvistellä pienellä harrastusporukalla erinomaisten liikenneyhteyksien äärellä suljetulla alueella. Yhteisiä viheralueita sen sijaan tarvitaan. Kaupunginsuunnitteluviraston mukaan asuinrakentamiseen tarvitaan tilaa, koska tulevaisuuden väestönlisäys on Helsingissä jättiläismaista. Talin suljetun golfkentän asuinrakentaminen tuo ongelmaan lisäratkaisun. Sen asuinrakentaminen ei nakerra yhteisiä virkistysalueita, joita kasvava itäinen Helsinki tarvitsee.

Sörnäisten rantatien hoitamaton reuna-alue

Sörnäisten rantatien epämääräinen joutotontti tulee kaavoittaa asuinrakentamiselle.
Se on melkein ydinkeskustassa ja sinne saisi itäisen Helsingin kantakaupungin parhaat panoraamat kodeille. Rakennusten ja rannan väliin voisi jättää kevyen liikenteen kulkuväylän.

Nyt Sörnäisten rantatien unelmien asuntotontti on sekalaisena ja valvomattomana (maksuttomana) parkkipaikkana. Siellä ei kukaan viihdy tai virkistäydy - kuten Kivinokassa, Vartiosaaressa ja Meri-Rastilan metsässä tehdään joka päivä.

Päättäjät, asioista tulee keskustella avoimesti ja asukkaiden viihtyvyys huomioiden. Kaupunkisuunnittelu on yhteinen asia eikä kaavoittajien sanelupolitiikkaa.

Päättäjät, herätkää!

Vastaukset

vieras

#171 Re:

2014-09-24 15:21:37

#69: -  

 Nuo golf-kentät ovat rumia. Myös Paloheinän ulkoilualueen vieressä on ankea näkymä. Skotlannista tuli taannoin dokkari, missä rannikon ainutlaatuisilta dyyneiltä kärrättiin hiekkaa täytemaaksi alueelle, jonne asukkaat olivat muuttaneet aikoja sitten, juuri idyllisen ja erityisen rikkaan luonnon vuoksi. Se amerikkalaisversion Diili-hemmo siis rakennutti ko alueelle ökyhotellin golfkenttineen...paikalliset asukkaat eivät mahtaneet mitään.




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…