IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

Ranex

#680

23.06.2011 15:50

Siinä sitä on mallia vastuullista toiminnasta. Täällähän on oikein julistettu," kumpa kaikki olisi yhtä vastuullisia kuin vapo", no tässä on tulos. Tuota vastuullisuutta en ainakaan itse kaipaa. Todellinen luonnon ystävä lintutorneineen tuo vapo. Kai jollain lautahäkkyrällä turverutakon äärellä sitten ihmiset vakuutetaan, kuinka luontoarvot otetaan huomioon, onneksi ei uppoa suurimpaan osaan kansasta.

Vastaukset

vastaus on Canada

#681 Re: Veijo näki mitä vapon renki teki

2011-06-23 22:52:00

#680: Ranex -

Niinpä Ranex. Kuvitellaan mielessämme vastaus kysymykseen: Miten Vapo olisi Pohjois-Karjalassa, Linnunsuolla toiminut jollei sen sikailuja oltaisi huomattu ulkopuolisten taholta? Olisiko vapaaehtoisesti ryhtynyt tuumasta kahteen ja sulkenut Jukajokeen kurat uittavan turvekentän? Täytyisi kyllä olla täydellinen höyrypää, jos kehtaisi väittää, että ilman muuta Vapo olisi "kantanut vastuunsa ja pistänyt hommalle stopin". Tällä kertaa oli pakko, kun Veijo huomasi ja ilmoitti v-omaisille.

Kuraliemi valuu ojiin ja jokiin tälläkin hetkellä kymmeniltä, kenties sadoilta  turvekentiltä (sataa nääs), mutta kukaan viranomaisista ei käy tutkimassa; totuuden kuitenkin näkee turvekaivokselta virtaavasta liemestä. Pinta siis valuu pintavalutuskentiltä, kun sataa. Sitä pintavalutus tarkoittaa, mutta se on toki lupaehtojen mukaista "parasta käytössä olevaa vesiensuojelutekniikkaa" turvekaivajien autiomailla.

Urakoitsijahan suolla turvetta puskee yötä päivää ja tekee myös työnsä "omavalvonnan" (hauska bluffaustermi sinänsä).  Urakkavauhdilla tehty "omavalvontahan" on sitä, että kaikki mutkat lupaehdoissa oikaistaan ja valvonta kohdistuu vain siihen, ettei kukaan rikkomuksia pääsisi huomaamaan. No, joskus lipsuu ja napsahtaa nalkkiin.

Valvovien viranomaisten puolesta esitän melko vilpittömän pahoitteluni, että joutuivat tuhrimaan nappaskenkänsä turvekuraan oltuaan pakotettuja tekemään syynäyksen Linnunsuolle. Voi harmi, että pitikin sattua.