Ylläs ilman kaivoksia -Ei Kolarin Hannukaisen kaivoshankkeelle

Kommentoitu viesti

ei hyväuskoinen eikä sinisilmäinen

#180

05.03.2014 19:16

#13: kolarilainen -

''Tällä saadaan lisää asukkaita Kolariin, joka tarkoittaa enemmän verotuloja, jolloin kunnasta tulisi rikkaampi (turistithan on täällä vain vierailemassa, kunta niistä tienaa penniäkään''

Sinisilmäisen 'kolarilaisen' olisi hyvä tarkemmin tutustua asioihin: kaivos ei kovin monta veroja maksavaa asukasta ehkä tuokaan, kaivosammmattilaiset tulevat viikon työt tekemään kaivokselle mutta asuvat muualla, perheitä ei tuoda saastuttavan kaivoksen viereen, asuinpaikkana kaivoksen ympäristö eui houkuta. Väkeä tulee halvan työvoiman maista, esim. Puolasta, vievät rahansa kotiseudulleen, siirtyvät paikkakunnalta toiselle, kaivokselta toiselle.

On myös sitä joukkoa joka tuo tullessaan kunnalle sellaisia ongelmia joita ei ole ennen nähtykään, raskas ja yksitoikkoinen työ vaatii raskaat huvit! Saadaan rikkauden sijaan sosiaalisia ongelmia, bordellin, rikollisuutta vierastyövoiman mukana.

Turistit ovat vierailemassa ja tuovat paljon rahaa Kolariin, siksi turisteja halutaan.

Turisteja majoittavat myös Ylläksen alueen loma-asuntojen omistajat jotka ovat tuoneet paljon työtä kolarilaisille rakentajille, maksavat kiinteistöverojen lisäksi monenlaisista asioista, ovat osaltaan ylläpitämässä kunnan toimintoja, käyttävät palveluita jne.. Kolariin osaltaan hyvinvointia tuovia loma-asuntokiinteistöjä on noin 3000, omistajia ja käyttäjiä moninkerroin!

Kaivos tuhoaa niin paljon luontoa, tulevaisuudennäkymiä nuorille, kuntalaisten fyysistä ja henkistä hyvinvointia, ettei Kolariin jää juuri mitään arvostettavaa nylkyisille muutaman vuoden päähän eikä varsinkaan seuraaville sukupolville!

Vastaukset

w

#192 Re:

2014-03-06 17:17:13

#180: ei hyväuskoinen eikä sinisilmäinen -

eiköhän hannukaisen kaivokseen tulisi suurin osa haalaripukuisista duunareista kolarista           .näin on kittilän kaivoksellakin.sitten palkattaisiin työvoimaa lähikunnista muonio,kittilä,pello.turha on luulla,että väkeä tulee halvan työvoiman maista.ei kuulemma ole kittilän kaivoksella yhtään puolalaista duunaria töissä.kaivoksen tulo toisi muitakin työpaikkoja tullessaan.mitä tulee näihin sosiaalipuolen ongelmiin niitä ei ole havaittu lisääntyneen kittilässäkään.eiköhän ne ole leville tulevat eteläläiset jotka tuovat sosiaalipuolen jutut tullessaan sinne.jos olet eteläläinen kirjoittelija eiköhän teidän kannattaisi siivota omat takapihanne ennenkuin kirjoittelette asioista joista teillä ei ole tietoakaan.