IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

vastaus on Canada

#686 Re: Re: Lisää turvetta käyttäviä voimalaitoksia

21.07.2011 17:57

#685: Hannu Heinonen - Re: Lisää turvetta käyttäviä voimalaitoksia

Heissan Pekka ja Hannu!

Kommenttinne perustuvat siis sellaiseen visioon, että jos Baltian kehitysmaat ja Kanada ryhtyvät voimallisesti kaivamaan soitaan turvemontuiksi, niin se oikeuttaa turvebisneksellä retostelevat vaponistit hävittämään viimeiset kaivuukelpoiset luonnonsuomme samaa periaatetta noudattaen. Ehei pojat, Suomessa tulette näkemään nykyistä turvebylsännuolemista paljon tiukemman suhtautumisen oman luontomme tuhoamiseen; lupaehdot tulevat tiukentumaan meillä aivan varmasti ja se on ainut mahdollinen suuntaus turvejärjettämyyttä vastaan.

”Turvemaita” Suomessa tosiaan piisaa pinta-aloina mitaten rutkasti, mutta millaisia sellaisia? No sellaisia, ettei niistä yksinkertaisesti ole mahdollista kannattavasti, eikä teknisestikään kuoria turvetta Heinosen mainitsemilta Keski-Euroopan maita vastaavilta aloilta. Eli taas Heinonen on ihan  Kanadassa.

Mässäilynne muiden maiden mahdollisilla tulevilla turvetyhmyyksillä ei kyllä millään tavoin valaise sitä todellisuutta, että vapo heimolaisineen tuhoaa suomalaista luontoa pöyristyttävän vastuuttomasti omia lumo-prinsiippejään vastaan. Vapohan kampanjoinnissaan mainostaa ”haluaan suojella ja säilyttää suoluontoa”. Se on moneen kertaan nähty ja todettu sitkeäksi pajunköydeksi, mutta vaponistit pitävätkin suomalaisia tyhminä mikä ei onneksi pidä kutiaan.

Vastaukset

Taisto Holla, Mieskonmäki

#687 Re: Re: Re: Lisää turvetta käyttäviä voimalaitoksia

2011-07-21 21:26:34

#686: vastaus on Canada - Re: Re: Lisää turvetta käyttäviä voimalaitoksia 

 

Kyllä lupaehdot ovat jo kiristyneet, ja tulevat entisestään kiristymään, siihen tulee vaikuttamaan turpeennoston voimakas vastustaminen sekä EU:n vesipuitedirektiivi joka edellyttää, että vuoteen 2015 mennessä kaikki vesistöt on palautettava hyvään tilaan. Se tarkoittaa myös sitä, että joka likaa vedet, myös putsaa jälkensä, tämänköhän takia turvemonopoli on alkanut rakentamaan kiihtyvällä vauhdilla soilleen pintavalutuskenttiä, ettei vaan joudu maksumieheksi, mutta tehtyä ei saa tekemättömäksi.