Lapsiperheiden puolesta - Lapsilisät verottomana!

Kommentoitu viesti

Hyvätuloiset ja terveet eivät ymmärrä

#383 Re: vero omassa rahapussissa

26.03.2014 16:38

#92: :/ - vero omassa rahapussissa

Kaikki köyhät eivät saa (erinäisistä syistä) toimeentulotukea.

Tuttavaperheessäni on toinen vanhemmista työtön, toinen pienituloinen, asuntovelkaa on.

Asuntoa yritetty myydä jo kaksi vuotta aktiivisesti ja jopa pilkkahintaan, mutta kun on vanha mörskä, niin ei mene kaupaksi.

Kolme lasta, joista kahdella moniallergioista johtuen lääkekuluja ja erikoisruokavalion vuoksi myös lisäkuluja ruokalaskussa. Heille varmasti vaikuttaisi negatiivisesti lapsilisien leikkaus - jokainen kymppi tarvitaan.

 

 

Vastaukset

lopettakaa se narina

#398 Re: Re: vero omassa rahapussissa

2014-03-26 17:30:42

#383: Hyvätuloiset ja terveet eivät ymmärrä - Re: vero omassa rahapussissa

Kaikenlaista voi elämässä tapahtuu, kukaan ei välttämättä ole aina hyvin toimeentuleva jne.

Itse asuin ulkomailla lähes 25v, äitiysloma oli 3kk - ei päivääkään enemmän. Mitään äitiyspakkauksia tai extra rahaa ei ollut ja lapsilisäkin oli 19e/kk.  Valtion/kaupunkien lastentarhaan ei ollut paikkaa joten yksityisesti maksoin siihen aikaan 50e/kk siitä että lapsi sai olla (pakko olla) tarhassa aamu 8 ilta 6-7. (niin etelässä tehdään pitkiä työpäiviä, ruuhkissakin istutaan n. 1h vaikka matkaa onkin vain 7-10km). Palkkani oli  500e/kk. Vähällä pärjäsimme mutta pahinhan oli tulossa. Avioero, kauheta tappelut exmieheni kanssa ja lopulta asunto pakkomyyntiin. Hyvä että myynnistä sain voittoa 8000e! Näilä 8000 tulin Suomeen ja aloitin elämäni uudestaan. Ei asuntoa, työtä tai edes elossa olevaa perhettä. En saanut kaupungilta asuntoa... jonossa tuhansia ja tuhansia. Vapaalta markkinalta sain kalliin vuokra-asunnon 1000e/kk (kukaan ei halunnut vuokrata eronneelle yh-äidille ilman takuita/työpaikkaa ja luottotietoja).  Nyt 3v. jälkeen olen maailman onnellisin ns. sinkkunainen.

En ole koskaan valittanut, aina katsonut eteenpäin positiivisin mielin enkä koskaan ole pyytänyt sossusta apua. Tänään on töitä, en saa enää Kelalta asumistukea jne.

En kerta kaikkiaan voi ymmärtää miten suomalaiset kehtaavat valittaa kaikesta!  Olkaa tyyyväisiä näihin (1000x paremmat kuin monessa muussa maassa): kaunis luonto, vähän byrokratiaa, junat ja dösät toimii, sähkölaskut ovat pieniä (kerrostaloissa), asuntotuesta jonka voi anoa jos tienaa alle tietyn summan,  terveyshuolto toimii suhkot ok, koulujärjestelmä on maailman parhaimpia ja ILMAINEN!!!!

Hävetkää te jotka nitisette jostain lapsilisän verotuksesta / pienentämistä! Älkää hankkikaa lisää lapsia jos elämänne pyörii sossun kelan ja lapsilisien takia. Silloin katsokaa omaan napaanne ja käykää harvemmin kampaajalla, ostakaa vähemmän vaatteita, syökää vieläkin edullisemmin, älkää matkustako etelään lomalle, myykää asuntonne pienempään (onnellisuus ei ole kiinni asunnon koossa), kontoloikaa puhelinlaskuja/nettiä jne, älkää menkö kaljalle ja ulos syömään jne.