Viikin Gardenian toiminnan on jatkuttava!

Kommentoitu viesti


Anonyymi

#62 Gardenia on helmi kaupungin matkailulle ja luo positiivista kuvaa Helsingistä

31.03.2014 09:31

Gardenia on yksi kaupungin matkailuvalteista, jota markkinoidaan matkailukohteena myös ulkopaikkakuntalaisille, mm. matkailumessuilla. On todella hienoa, että pääkaupungissakin on upea, helposti vierailtava luontokohde, joka luo positiivista brändiä kaupungille ja on tavoitettavissa kohtuulliseen hintaan. Kaikki Gardenian oheistoiminta ja ympäristön ylläpito luo lisäarvoa kaupungille, lähialueiden asukkaille ja Viikille kaupunginosana, sekä nivoo koko Vanhankaupunginlahden alueen yhteen.

Investointi on aikanaan tehty, ja se osoittautunut kaupunkilaisille todella hyödylliseksi ja käytetyksi. Lisäksi, jos kaupunki omistaa kiinteistön, kaupunki ei tosiasiallisesti säästä Gardenian lopettamisella mitään, koska kulu rakennuksesta toteutuu siinäkin tapauksessa, että se on käyttämättä. Ainoastaan hyvä investointi menee hukkaan ja kaupunkilaisten hyvinvointi vähenee turhaan.

Pahimmillaan Gardenian lopettaminen slummiuttaa ympäristöä ja alentaa Viikin arvoa asuinalueena. Samalla kaupunkilaiset menettävät rauhallisen keitaan ja toimivan koulutus- ja vierailukohteen, joka opettaa hyviä luontoarvoja, aikuisille ja lapsille.

Ratkaisu tilanteeseen on, että kaupunki näkee Gardenian arvon lisäarvon tuottajana kaupungin matkailulle, brändille ja kaupunkilaisten hyvinvoinnille, ja lopettaa markkinavuokran vaatimisen kiinteistöstä. Toinen vaihtoehto on että kaupunki sitoutuu pitkäaikaisesti antamaan Gardenialle avustuksia kiinteistön kulujen verran tai niin paljon, että toiminnan jatkuminen elävänä ja monipuolisena on mahdollista. Lisäksi kaiken hyödyllisen oheistoiminnan lisääminen ja brändiarvon käyttäminen kaupungin markkinoinnissa tulisi hyödyntää.

Gardenian tapainen yleishyödyllinen kaupunkikohde ei saa olla lyhytnäköisten osakirjanpidossa näkyvien säästöjen kohde, kun kokonaissäästöä tässä tapauksessa ei todennäköisesti tule, vaan se saattaa olla jopa vahvasti negatiivinen. Vähempiarvoisiinkin kohteisiin riittää rahaa, joten on erittäin negatiivista, jos huonoin perusteluin hyvää ja toimivaa kaupunkiympäristöä tapetaan.

Vastaukset


Vieras

#63 Re: Gardenia on helmi kaupungin matkailulle ja luo positiivista kuvaa Helsingistä

2014-03-31 13:29:02

#62: - Gardenia on helmi kaupungin matkailulle ja luo positiivista kuvaa Helsingistä

Oikein hyvät perustelut Gardenian toiminna jatkamiselle, niihin on helppo yhtyä.

T. Riitta