Kehitysvammaisia käytetään hyväksi työelämässä

Kommentoitu viesti


Vieras

#87

10.08.2011 20:34

Moni avotyökäytäntö loukkaa ihmisarvoa... Esimerkki elävästä elämästä: Kehitysvammainen ihminen työskentelee päivän puutarhanhoitotehtävissä. Hän maksaa itse pienestä eläkkeestään päivän ateriasta 4,50 euroa. "Puhtaana käteen" jäävä työosuuraha on 2,40 euroa / päivä. Kuinka moni on valmis palvelukseen?

Vastaukset


Vieras

#88 Re:

2011-08-10 21:41:11

#87: -

 

Miten niin? Tässä tapauksessa työhän pitäisi laskea jo palveluksi, josta voisi työntekijä maksaa. Eikös se Uuno Turhapuro keksinyt hyvän bussneksen käyttää turisteja työjuhtana myymällä työn palveluna? Esim kitkeminen 20mk/5min, klapien pilkkominen jne...

 

Eihän sitä kehitysvammaista muutoinkaan karenssilla ym. ansioiden menetyksellä pakoteta niihin töihin.

 

Koko työn ideahan on nimenomaan vapaaehtoinen kuntoutus joka nostaa osallistujan egoa. Ja mitä työn vaatimuksiin/vastuusen/suorituskykyyn tulee, ei kehitysvammainen ole kilpailukykyinen ilman olematonta hintaa.

 

Saahan se myöhemmin loppuikänsä rehvastella laitoksessa mongoloidi tuttavilleen, "että kuinka hän on tehnyt raskasta työtä elämässään". Totuushan voi olla, että hän olisikin vaan ulkoiluttanut jonkun koiria tai tyhjentänyt roskiksen.

 

Tästä puheenollen, kun ihmiset maksavat esim siitä. saavat poimia mansikkamaalta mansikkansa, tai nostaa istutuslammesta lohen. Keksin idean tehdä rahaa kehitysvammaisten/aivovammaisten ym. egon kasvatuksella XD