IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

Sami Kaunisto

#738 Re: Tuulivoimalat tuottavat Suomessa karmeita tappioita ja konkursseja

18.08.2011 10:50

#737: Pekka Niemelä - Tuulivoimalat tuottavat Suomessa karmeita tappioita ja konkursseja

Uusimman energiankulutustilaston mukaan sähköä käytettiin kuluvan vuoden tammi–heinäkuussa 50 terawattituntia.

Tuulisähkön osuus on vain puoli prosenttia koko sähkön kulutuksesta, vaikka tuulivoimaloita on pystytetty kiivaasti lisää. Kun ajatellaan että edelleen sähköä tuotetaan muilla kuin tuulella 99,5 % ja esim. tuonnin osuus on 13 %, niin on helppo mieltää kuinka häviävän pieni osuus kokonaisuudesta pystytään tuulella tuottamaan vaikka panostus tuulivoimaan on ollut kuitenkin valtavan suurta. Ja kun huomioidaan tulevaisuuden sähkön kulutuksen kasvu, niin vaikka tuulivoimaloita pystytetään aina vaan lisää, kuitenkin kokonaisuudesta pystytään  tuulella tuottamaan vain korkeintaan pari-kolme prosenttia. Kaiken kukkuraksi tuo panostus on vaatinut ja vaatii edelleen tulevina vuosina hallituksen periaatepäätöksen mukaisesti aivan järkyttävän suuret summat meidän veronmaksajien taskuista.

Itse en yhtään ihmettele, vaan päinvastoin odotin tätä, että isot energiayhtiöt alkavat luopua tuulivoimasta sen erittäin huonon vuosihyötysuhteen vuoksi. Alkuinnostus on tipotiessään.

Vastaukset

Hannu Heinonen

#739 Re: Re: Tuulivoimalat tuottavat Suomessa karmeita tappioita ja konkursseja

2011-08-18 13:31:30

#738: Sami Kaunisto - Re: Tuulivoimalat tuottavat Suomessa karmeita tappioita ja konkursseja

Osuit naulan kantaan Sami Kaunisto kun sanoit avainsanan "vuosihyötysuhde" . Tuulivoimaa puolustavat henkilöt kertovat aina tuulivoimaloiden tehokkuuden, mutta jättävät mainitsematta että tuohon maksimitehoon päästään vain melko harvoin. Silloin vasta ollaan rehellisillä jäljillä kun puhutaan siitä sähkömäärästä mitä kukin voimalaitos voi tuottaa, ei nimellistä sähkötehoa (MW, megawatti).

Erilaiset voimalaitostyypit käyvät eripituisia aikoja vuodessa, ja tuulivoiman vaatimaton huipunkäyttöaika on pakko ottaa laskelmissa huomioon. Tuulivoiman huipunkäyttöaika voi olla 2500 tuntia vuodessa, kun esimerkiksi ydinvoiman huipunkäyttöaika on ollut Suomessa aina vähintään 8000 tuntia vuodessa.

Suomen tuuliolot ovat niin kehnot, että en minäkään ihmettele vaikka suuret yhtiöt poistuvat tuulivoiman tuotannosta.