IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

kyyvesi menetetty jo

#741 Re: Re: Re: Öljyonnettomuudet

18.08.2011 22:36

#733: Globaalisti ajatteleva - Re: Re: Öljyonnettomuudet

Montako prosenttia Meksikonlahden öljypäästö viime vuonna oli kaikista mereen lasketuista päästöistä? Miksi on niin vaikea tunnustaa  sitä tosiasiaa että turvetuotanto aiheuttaa suhteettoman suuria PAIKALLISIA kiintoainepäästöjä? Eikä tuhot katoa kymmenienkään vuosien kuluttua kuten öljykatastrofien jäljet.

Vastaukset

Globaalisti ajatteleva

#743 Re: Re: Re: Re: Öljyonnettomuudet

2011-08-19 11:00:05

#741: kyyvesi menetetty jo - Re: Re: Re: Öljyonnettomuudet

Sinun ajattelutapasi mukaan nuo maailman suurimpiin ekokatastrofeihin kuuluneet öljyonnettomuudet ovat siis yhdentekeviä, koska luonto hoitaa ne vuosikymmenten kuluessa????.  Ei voi muuta todeta kuin että omaat melko erityislaatuisen ajatusmaailman. Luulen että jos olisit itse myös nähnyt esim. tuon Meksikonlahden tapauksen omin silmin, niin sinunkin paatunut ajatusmaailmasi olisi ehkä muuttunut. Kun öljylautat saavutti rannikon, oli luonnon tuho täydellinen. Kun Transocean-yhtiön omistama ja öljy-yhtiö BP:n vuokraama öljynporauslautta räjähti ja sen seurauksena mereen valui suunnattomat määrät öljyä, joutui USA julistamaan hätätilan neljään  Meksikonlahden rannalla olevaan osavaltioon. Nämä olivat  Louisiana, Mississippi, Alabamaa ja Florida..

Vuonna 2010 yksistään kyseisellä Meksikonlahdella oli käytössä yli 4 000 öljyn- ja kaasuntuotantolauttaa. Samalla alueella oli lisäksi yli 27 000 hylättyä porausaukkoa joista monista on viime aikoina tehtyjen tutkimusten mukaan löytynyt paljon laiminlyöntejä. Hylättyjen aukkojen sulkujen asentamisessa on tehty paljon virheitä/laiminlyöntejä. Näissäkin piilee melkoinen aikapommi.

Yllämainitut luvut ovat siis vain pieneltä alueelta eli Meksikonlahdelta. Vastaavia alueita on ympäri maapallon ja samanlaiset määrät useassa kohteessa, ja monissa vielä enemmänkin. Pohjanmerellä pulppuaa tälläkin hetkellä öljyä mereen Shell-yhtiön tuotantolautalta.

Kotimaisilla polttoaineilla, turve tietysti suurimpana potentiaalina, pystytään korvaamaan tuota pahamaineista öljyä ja toista yhtä pahamaineista kivihiiltä. Kaikista energiantuotantotavoista tietenkin tulee ympäristöhaittoja. Turpeen osalta ne ovat hyvin marginaalisia ja tekniikkaa on kehitetty jatkuvasti ja päästöt saatu minimoitua. Peräänkuulutan myös muita tahoja tekemään samoin kuin on turvetuotanto tehnyt.