IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

kyyvesi menetetty jo

#754 Re: Re: Re: Re: Re: Öljyonnettomuudet

24.08.2011 22:40

#743: Globaalisti ajatteleva - Re: Re: Re: Re: Öljyonnettomuudet

Lainaus

"Kotimaisilla polttoaineilla, turve tietysti suurimpana potentiaalina, pystytään korvaamaan tuota pahamaineista öljyä ja toista yhtä pahamaineista kivihiiltä. Kaikista energiantuotantotavoista tietenkin tulee ympäristöhaittoja. Turpeen osalta ne ovat hyvin marginaalisia ja tekniikkaa on kehitetty jatkuvasti ja päästöt saatu minimoitua. Peräänkuulutan myös muita tahoja tekemään samoin kuin on turvetuotanto tehnyt."

Paljonkohan kotimainen turvetuotanto vähentää öljyntuotantoa? Ei yhtään. Ei lyhyellä eikä pitkällä juoksulla. Vähän realismia peliin.

Toiseksi. Jos turvepäästöt on nyt saatu minimoitua, eli parempaan ei enää pystytä, niin sitä suuremmalla syyllä turvetuotanto on ajettava alas koska turpeentuotannon "tekniikka" ei toimi yliveden aikaan.

Vastaukset

Globaalisti ajatteleva
Vieras

#762 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Öljyonnettomuudet

2011-08-27 17:05:59

#754: kyyvesi menetetty jo - Re: Re: Re: Re: Re: Öljyonnettomuudet

Kirjoitin näin: "Kotimaisilla polttoaineilla, turve tietysti suurimpana potentiaalina, pystytään korvaamaan tuota pahamaineista öljyä ja toista yhtä pahamaineista kivihiiltä."

Turpeella ja muilla kotimaisilla polttoaineilla on todella mittavasti saatu Suomessa vähenemään mainitsemaani pahamaineisten polttoaineiden kuten öljyn ja kivihiilen käyttöä. Jos Suomessa ei oltaisi otettu yhä enenevässä määrin  käyttöön (ns. öljykriisin jälkeen vuonna 1973) kotimaisia kiinteitä polttoaineita, niin olisimme lähes täysin ulkomailta tuotavan polttoaineen varassa. Nykyäänkin kokonaisenergiastamme tuodaan ulkomailta noin 70 prosenttia.

En tiedä mistä sait väitteesi että olisin kertonut kotimaisen turvetuotannon vähentävän öljyntuotantoa maailmassa. Sanoin että turpeella voidaan korvata öljyä ja kivihiiltä kotimaassamme Suomessa. Suosittelen oikein lukemista. No mutta toki ymmärrän jos sinulla on jonkinasteinen lukihäiriö.