Sähköautot vapautettava dieselverosta

Kommentoitu viesti

Aki Kivirinta
Oulu

#14 Ongelma

02.12.2008 12:58

Ongelmaksi muodostuu sähköautojen tapauksessa se että miten sähkö tuotetaan. Vihreillehän ei ydinvoima kelpaa eikä tuuli/aurinko jne energia ole lähellekään niin ympäristöystävällistä kuin kuvitellaan, puhumattakaan taloudellisuudesta.
Henk koht kannattaisin ydinvoimaa, eikä haittaa vaikka moinen rakennettaisiin kotiseudullekin.

Vastaukset


Vieras

#18 Re: Ongelma

2011-05-06 01:20:35

#14: Aki Kivirinta - Ongelma

Vaikka sähkö autossa tuotettaisiin kaikki sähkö kivihiilellä on se silti ympäristö ystävällisempi kuin paras bensa käyttöinen malli tällä hetkellä.(lähde. doc who killed the electric car) Itselleni on tärkeää etteivät autot saastuta ilmaa jota hengitämme ja huono ilma aiheuttaa astmaa ja hengitysvaikeuksia. Ideaalisinta olisi tietenkin, että aurinkovoimalaa pystytttäisiin kehittämään lisää, mutta nykyään aurinkoisilla alueilla pystytään alle sadalla dollarilla tekemään jokaisesta talosta oma varaisen, koska ,en muista keksijän nimeä nyt, keksi laattoihin ja seiniin lisättävän tarramaisen pinnan mikä varastoi lämpöä ja energiaa, joka siirtyy niitä kautta energiaa varastoiviin koneisiin mistä se leviää koko talon käyttöön mm. jäähdytykseen, jääkaappeihin ja muihin electronisiin laitteisiin ja kenties sähköauton lataamiseen. Ja huom lämpimiksi ja runsas aurinkoisiksi maiksi lasketaan euroopassakin jo etelä ranskasta alaspäin. Suomessakin voisi käyttää osan vuodesta tätä keksintöä vaikka jokaisessa talossa/talo yhtiössä niin ainakin sähkönkulutus olisi keväästä kesään paljon vähäisempää. Ongelma tässä on se etteivät sähkö yhtiöt ja öljy yhtiöt halua että kuluttaja pääsisi omavaraisuuteen, koska sehän tuottais massiiviset tappiot heille, joten he lobbaavat mediaa yms. ketkä kertovat että tekniikka kallista ja epätehokasta ja kuluttaa luontoa samalla lailla. Jos muistatte uutisen missä sanotaan että sähkäauton ja hybridin valmistaminen on vielä saastuttavampaa kuin normi auton, osittain se pitää paikkansa koska massa tuotannossa päästöt ovat vähäisempiä kuin tällä hetkellä hybridi tuotannossa, mutta taas kun sähköauto ajelee yli kymmenen vuotta ns. päästöttä kyllä on silloin todistettavissa että sähköauto on se päästöttömämpi versio. Ja jos kuluttajat tämän tajuavat nousee sähköautojen kysyntä ja sähköautoja pystytään taas massatuottamaan vieläkin ympäristöystävällisemmin.
sähköautoissa on vielä yksi muukin hieno puoli on se että niiden huolto on helppoa ja siistiä. Sähköautojen moottorit eivät kulu samalla lailla kuin bensa moottorien, joten niiden käyttöikä on pidempi. Myöskään ei tarvitse ostaa mitään vaihto öljy huoltoja välissä eikä mitään lisätuotteita. Jo vuonna 1997 pystyttiin valmistamaan semmoinen akku jonka käyttöikä on pidempi kuin itse auton. Samaa ei voi sanoa bensa ja diesel moottoreista, joista joudutaan viisi vuosittain vaihtamaan jotain.