Median lopetettava vääristelty Israelin vastainen uutisointi

Kommentoitu viesti

Ajankohtaista!

#113 Israelin suurlähetystön uutiskirje

14.08.2014 13:36

Suurlähettilään tervehdys uutiskirjeen lukijoille

Rakkaat ystävät,

En kovinkaan usein kirjoita teille uutiskirjeessämme, mutta tällä kertaa se tuntui tärkeältä ja oikealta.

Viime viikkoina olemme eläneet koettelemuksien täyttämää aikaa. Jälleen kerran olemme joutuneet kohtaamaan raakaa ja häikäilemätöntä vihaa Israelia kohtaan. Tämän vihan takana ovat ihmiset jotka haluavat tuhota Israelin valtion ja tappaa kaikki juutalaiset. Näiden sanojen kirjoittaminen aiheuttaa minulle kauhunväristyksiä, sillä ne muistuttavat ajoista jolloin juutalaiset olivat hyökkäysten ja kansanmurhan kohteena. On lähes uskomatonta, että maailma jälleen kerran valitsee olemaan huomaamatta selvästi ja kovaan ääneen lausuttuja julistuksia juutalaisen kansan tuhoamiseksi.

Äskeisessä konfliktissa ei ollut kyse Gazasta. Israel on poistunut Gazasta lähes kymmen vuotta sitten. Konflikti käsitteli sitä kysymystä, voiko ja pitäisikö itsenäisen valtion sietää sen siviiliväestöön kohdistettuja jatkuvia hyökkäyksiä. Vastaus on selvä EI. Israelilla on velvollisuus suojella sen kansalaisia, ja tämä on juuri se mitä Israel teki. Meidän on pakko käydä epätasapainoista taistelua terroristijärjestöä vastaan, joka murhanhimoista agendaansa toteuttaakseen on halukas ja valmis uhraamaan omien siviiliensä hyvinvoinnin ja jopa hengen. Hamas on Gazan todellinen ongelma. Vain tämän terroristiryhmän aseistariisunta ja Gazan demilitarisointi mahdollistaa alueen asukkaiden, kuten myös Israelin rauhanomaisen ja menestyksekkään elämän.
 
Me Israelin suurlähetystössä ja itse henkilökohtaisesti saimme suurta rohkaisua siitä tuesta jota olemme saaneet ystäviltämme ympäri Suomea. Sähköpostimme täyttyi rohkaisevista, tukevista, ymmärtäväisistä ja myötäelävistä sanoista. Oli sydäntä lämmittävää nähdä lähes tuhat henkeä eduskuntatalon edessä Helsingissä osoittamassa tukeaan Israelille. On tärkeää huomata tuon mielenilmauksen positiivinen ilmapiiri. Se korosti rauhanpyrkimystä, eikä julistanut sotaa. Se tuki elämää, ei kuolemaa. Kyltti jossa sanottiin ”Rauha Israelille = Rauha maailmalle” oli esimerkki tästä hengestä. Tahdon kiittää kaikkia tukijoitamme sekä henkilökohtaisesti, että Israelin kansan puolesta. Te olette todellisia ystäviä myös vaikeina aikoina.

Yhteiskuntaa arvioidaan myös sillä perusteella, miten se pystyy jatkamaan toimintaansa vaaran uhatessa. Me olemme juuri pystyneet siihen. Ehkä jotkut teistä jo ovatkin huomanneet, että Israel on saanut uuden presidentin. Muutama viikko sitten, tavallista vaatimattomammin seremonioin Reuven (Rubi) Rivlin vannoi presidentin virkavalan ja aloitti kautensa Israelin 10. presidenttinä. Minulla oli kunnia työskennellä Ruvi Rivlinin kanssa kun hän toimi Israelin  parlamentin, Knessetin puhemiehenä. Todistin hänen päättäväisen demokraattista luonnettaan, kuten myös hänen omistautumistaan Israelin valtion ja kansalaisten hyvinvoinnille. Jo 200 vuotta sitten Israeliin muutaneen perheen jälkeläisenä sekä selväsanaisena sionismin kannattajana Rivlin onnistui jopa tekemään vaikutuksen presidentti Tarja Haloseen tämän vieraillessa Knessetissä.

Uutiskirjeessämme on paljon muutakin luettavaa, joten annan teidän syventyä siihen. Erityisesti kannattaa huomioida kaksi loistavaa kulttuuritapahtumaa, ethio-jazzlaulaja Ester Radan vierailu Helsingin juhlaviikoilla, sekä Israelin filharmonisen orkesterin konsertti Tampere-talossa syyskuussa.
Vielä kerran kiitän teitä kiinnostuksestanne ja tuestanne.


Parhain terveisin - Shalom,

Dan Ashbel

Israelin suurlähettiläs

Vastaukset

Juhani Starczewski
Jyväskylä

#115 Israelin Suomen suurlähetystö

2014-08-14 16:31:18


Vieras

#116 Re: Israelin suurlähetystön uutiskirje

2014-08-14 18:57:49

#113: Ajankohtaista! - Israelin suurlähetystön uutiskirje 

 Eläköön Israel!                Am Israel hai עם ישראל חי


Vieras

#126 Re: Israelin suurlähetystön uutiskirje

2014-08-15 11:37:30

#113: Ajankohtaista! - Israelin suurlähetystön uutiskirje 

 Taas on 70-vuotta sitten tapahtuneet asiat pöydällä. Minkälainen korvaus tai hyvitys on riittävä? Gazan siviili väestön pommittaminen olemattomiin, YK:n turvatalojen pommitus, koulujen tai sairaaloiden. Israelin teknologialla ei vastaavia harhalaukauksia tapahdu edes vahingossa, kolmea kertaa viikossa.

Entä uhri luvut 1500 vs. 60? ensimmäinen luke koostuu pääsääntöisesti siviileistä ja Israelin tappiot 95% sotilaista. Joku ei nyt herra lähettilään kirjoutuksessa täsmää Israeli:n kärsimistä tappioista, Gaza:sta tehtyjen pommi-iskujen suhteen

Miten Israel on ottanut kantaa lapsi uhrit? Collateral damage as always, you should be a shamed of yourself!

Nyt vähän yksin kertaistaen sanon Israelin politiikan muodostuvan jatkuvasta koston kierteestä. Ilmeisesti minulla on oikeus käydä ottamassa haltuuni yksi juutalaisten omistama kanala, koska iso vaariltani juutalainen lapsi varasti nälkäänsä kanan 80-vuotta sitten?

Minun mielestäni ei, mutta Gaza:n tilannetta katsoessani muitakin ajatuksia tulee mieleeni.