IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti


Vieras

#769 Re: Re: Re: Re: TURVETÖNTÖILLE OMAT SIVUT

27.08.2011 21:07

#763: Ähtärinjärven kesä- ja ranta-asukas - Re: Re: Re: TURVETÖNTÖILLE OMAT SIVUT

Ensinnäkin täällä taas mennään monelta osin aivan sivuraiteilla, sillä kysehän on: IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ.

Minun mielestäni kansantaloudellisesti fiksu energia ratkaisu on ok. Edellyttäen että se on kansantaloudellisesti ok. Ja sitähän nykyinen vesien pilaaminen  tuotannon kustannuksella ei missään nimessä ole.

Seuraavaksi ihmettelen Ähtärinjärven asukin noinkin selkeitä ja varman tuntuisia prosenttilukuja asiassa. Oikeinkohan mittarilla mitattuja, vai nekin karttatietoihin perustuvia. Veikkaan enemmän kuin vahvasti tuota jälkimmäistä. Siinähän on vertauslukuna eräänlainen maan keskiarvo (arvio) ja turvetuotantoalue sisältyy maa-ja metsätalouteen, tietenkin. Pikku otantana tietystä laskuojasta, ja ehkäpä tiettyyn aikaan, antaakin sitten sopivan tuloksen. Tiedä häntä. Tietääköhän hän.

No, sen nyt ei taaskaan ole niin väliä, sillä tuossakin tapauksessa harhaanjohtavasti painotetaan kovia prosenttilukuja ja ainekset ovat kuitenkin typpi & fosfori, joilla taas ei ole mitään tekemistä kiintoaineskuormituksen kanssa. On niillä toki vesistöä huonontava vaikutus, mutta taas kerran... No juu, niin puitua että.

Edelleen olen sitä  mieltä, että kaikkea kuormitusta pitää saada aisoihin, mutta että eräs mennä ja porskuttaa muka lain sallimasti! Ei pitäisi olla nykymaailmaa ja mahdollista, mutta on se vaan päivän arkea. Ja "Ähtärinjärven kesä- ja ranta-asukas" kokee sen monen sukupolven ajan, koska nykyiset esi-isät on niin viisaita ja varmoja asiassaan.

Simo Salminen lauloi aikoinaan viisaasti: Pitäs varmaan miettiä ensteks!

Vastaukset

-KN-

#770 Re: Re: Re: Re: Re: TURVETÖNTÖILLE OMAT SIVUT

2011-08-27 21:09:49

#769: - Re: Re: Re: Re: TURVETÖNTÖILLE OMAT SIVUT

Jäi tuo nimi eli nimimerkki edelliseen laittamatta. Kirjoitti siis -KN-

vieras

#773 Re: Re: Re: Re: Re: TURVETÖNTÖILLE OMAT SIVUT

2011-08-27 22:07:19

#769: - Re: Re: Re: Re: TURVETÖNTÖILLE OMAT SIVUT

"Ensinnäkin täällä taas mennään monelta osin aivan sivuraiteilla, sillä kysehän on: IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ."

Kuinka niin sivuraiteelle? Etkö salli keskustelua lainkaan? Onhan tämä kuitenkin osio nimeltään "kommentit". Keskustelu on mun mielestä koko ajan ollut linkittyneenä jollain tavalla turvetuotantoon, turpeen käyttöön, turpeesta johtuviin erilaisiin päästöihin, järvien tilaan eri puolilla Suomea jne..jne.. Säkö haluaisit sellaista keskustelua että jokainen vuorollaan kertoisi että munkin kotijärvessä on kiintoainetta, johon toinen vastaisi että hittolainen, niin muuten munkin kotijoessa. Eihän sun ole pakko kirjoittaa mitään, jos et pysty kommentoimaan laaja-alaisemmin aiheesta ja siihen liittyvästä. Kun lueskelee kommentteja niin täytyy todeta että turpeen käytön puolustajat vie teitä vastustajia ihan kuus-nolla. Eihän teillä ole esittää muuta kuin vain noita kuuluisia -mustatuntuuettämunkotijärvionnytturvettatäynnä-kommentteja. Laittakaa faktoja pöytään kuten puolustajat tekee. Tutkimustuloksia ym. materiaalia. Puolustajien asiantuntevia kirjoituksia on hieno lukea. Yrittäkää edes päästä samalle tasolle, please.