IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

Ähtärinjärven kesä- ja ranta-asukas

#771

27.08.2011 21:32

-KN- :lle

Meillä on täällä ollut käynnissä ns. Ähtärinjärvi-projekti. Projektissa selvitettiin Ähtärinreitin vesistökuormitusta ja selvitetään kuormituksen vähentämistä. Hankkeessa on otettu valtavasti vesinäytteitä ja verrattu niitä myös laskennallisiin arvoihin. Muistaakseni vain yhdessä tai kahdessa kohteessa mitatut arvot ylittivät laskennalliset arvot ja noissakin vain vähän. Kiintoaine kuormitus turvetuotannosta oli vain muutaman prosenttiyksikön luokkaa. Maa- ja metsätalous ylivoimaisesti oli suurin kiintoainepäästöjen aiheuttaja. Suurin ongelma järvessä oli kuitenkin vedenkorkeuden vaihtelut, koska laskujoessa on vesivoimala jonka vuoksi vedenpintakorkeus vaihteli melkoisesti. Nyt tuokin asia on kunnossa. Järvi voi hyvin kunhan vaan maa- ja metsätalous hoitaisi "tonttinsa" kuntoon.

Vastaukset

-KN-

#772 Re:

2011-08-27 22:06:59

#771: Ähtärinjärven kesä- ja ranta-asukas -

Teillä on sitten varmaan asiat kadehdittavan hyvin asioiden hoidon suhteen, meillä Etelä-Karjalassa ei.

Täällä sattumoisin on taidettu kaikki mahdolliset metsä- ja tuotannon ulkopuoliset suo-ojat aukaista juurikin yhtä aikaa kuin mitä on aloitettu tuotanto soiden kuivatuskin.

Pintavalutuskenttä muuten on jo vähäisimmälläkin järjellä ajatellen pitemmän päälle yhtä tyhjän kanssa, ja vanhanaikainen systeemi jo syntyessään. Toimii joten kuten vuoden kaks ja se on siinä. Vapohan mainostaa aina käyttävänsä viimeisintä mahdollista päästöjen vähentämis menetelmää. Mutta vain mainostaa!

Ja projekteista puheenollen, niitä riittää siellä sun täällä. Juuri niin paljon, että toinen lyö aina toista korville ja "joku" sen kun porskuttaa itselleen sopivia markkinoiden. Edelleen painotan "IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ" sillä nolla päästöön nyky keinot antavat mahdollisuuden. Halua ja rahaa ei asiaan ympäristötuhoajan taholla vain ole ja oikein loppupelissä siitä kärsii myöhemmin ihan muut kuin me!