Median lopetettava vääristelty Israelin vastainen uutisointi

Kommentoitu viesti


Vieras

#187 Re: vieras 179

24.08.2014 10:03

#183: M Saari - vieras 179 

 

M. Saari,

 

Ymmärsin, että olet nuori. Hyvä asia, ettet ole välinpitämätön, vaan että olet kiinnostunut oppimaan. Se, mitä tulee ns. Länsirantaan, voin sinulle kertoa lyhyesti, että tämän alueen oikea maantieteellinen nimi on Juudea (sana Juudea tarkoittaa, että se on alue, jossa asuivat juudealaiset, eli juutalaiset ), ja Samaria ( siellä asuivat samarialaiset, eikä palestiinalaiset ja se oli myös muinaisen Israelin pääkaupunki). Tällä alueella ei ole ollut koskaan Palestiinan valtiota, vaan aikanaan alue on kuulunut Osmanin imperiumiin,  ja sittemmin ensimmäisen maailmansodan jälkeen siellä oli Britannian mandaatti, eli Britit hallitsivat aluetta.

 

 Britannia lupasi Balfourin julistuksessa alueen juutalaisille, jotta he voisivat rakentaa sinne kansallisen kodin vuosituhansien maanpaon jälkeen.  Tätä päätöstä tuki myös Kansainliitto (silloinen kansainvälinen organisaatio) , joka hajosi toisen maailmansodan jälkeen. Sen tilalle on  tullut YK, joka muutti toisenlaiseksi Kansainliiton päätöksen. Uudella päätöksellä Britannian mandaatti oli jaettu Transjordaniaan ja Israeliin. Kun nuori Isaelin valtio oli perustettu v. 1948, seuraavana päivänä 5 arabimaata aloitti hyökkäykset Israelia vastaan. Jordania teki ns. Länsirannan anneksion, eli liitti alueen itseensä. Se otti haltuunsa myös Itä-Jerusalemin. Vuodesta 1948 vuoteen 1967 juutalaisilta oli kiellettyä käydä rukoilemassa heille kaikista pyhimmässä paikassa, Itä-Jerusalemissa. Jordania teki silloin samanlaisen aluevaltauksen kuin mitä Venäjä teki nyt Krimin alueella. V. 1967 Israel vapautti Itä-Jerusalemin ja sen juutalaisen korttelialueen. Juutalaiset pääsivät vihdoin rukoilemaan itkumuurille (Jerusalemin Länsimuurille).

 

Ihan tiedoksi vaan: Israel on monikansallinen valtio, jossa asuu noin 1,5 miljoona arabia, joilla on kaikki samat kansalaisoikeudet kuin juutalaisilla, mukaan lukien koulutus, äitiys- ja työttömyyspäiväraha, terveydenhuolto jne. He ovat edustettuina Israelin parlamentissa, Knessetissä. Siellä on edustajina myös arabinaisiakin. Mutta osaatko nimetä edes yhden arabimaan,  jossa juutalaisille on annettu samat  kansalaisoikeudet kuin arabeille Israelissa?

 

Pitäisikö sinun mielestä perinteisten juutalaisalueiden, eli Juudean ja Samarian olla ”juutalaisista vapaata” aluetta?  Sitäkö sinä kannatat? Eikö tämä olisi tulevan palestiinalaisvaltion apartheidpolitiikkaa? Uskotko tosiaan, että jos alueesta tulee ”juutalaisista vapaata” aluetta -  Lähi- itään tulee rauha? Ovatko ne muutama juutalaisperhe, jotka asuvat esim. vanhassa juutalaiskaupungissa Hebronissa, rauhan este?

 

 Adressilla yritämme vaikuttamaan siihen, että mm. sinä ja sinunlaisesi nuoret saisivat tasapuolista informaatiota Israelista. Anti-israelilainen propaganda pitää lopettaa. Israelin valtio, joka on ainoa demokraattinen valtio koko rauhattomassa Lähi-idässä, on demonisoitu kymmenien vuosien aikana. Adressissa vaadimme, että tiedotusvälineet kantaisivat vastuunsa ja välittäisivät tasapuolista informaatiota ja uutisia Lähi-idän tapahtumista.

 

Yritä  M. Saari perehtyä  historiaan.  Se joka tuntee historian, ymmärtää  paremmin myös nykypäivän tapahtumia .

 

 Te nuoret olette Suomen tulevaisuus ja tulette kantamaan vastuutta myös oman maan ja maailman turvallisuudesta! 

 

Vastaukset


Vieras

#196 Re: Re: vieras 179

2014-08-24 22:12:37

#187: - Re: vieras 179 


 Kiinnitin huomiota tuohon Balfourin julistukseen. Onko video "Give Peace A Chance" tuttu. Siinä selvästi kerrotaan Israelin LAILLISET oikeudet maahansa juuri tuosta Balfourin julistuksesta lähtien. San Remossa v.1920 päätettiin tunnustaa juutalaisten historialliset oikeudet Palestiinassa ja samoin arabien oikeudet ympäröivissä valtioissa.  Videosta historia selviää. Palestiina nimistä valtiotahan ei alueella Palestiina ole koskaan ollut. Kuningas Daavidin valtakunta kylläkin.



Daavid (hepreaksi ‏דָּוִד‎, Dāwiḏ - rakastettu; arab. داود‎, Dāʾūd) oli Vanhan Testamentin mukaan Juudan kuningas 1012–1005 eaa., koko Israelin kuningas 1005–972 eaa. Hän oli Juudan sukukuntaan kuuluvan Iisain poika ja kuningas Salomon isä.

Googleta: Daavid. Järjestelmä hyväksyy vain kaksi linkkiä.

Ensimmäinen historiallinen sanan "Israel" maininta on egyptiläisestä kivipaadesta, jossa kerrotaan Kanaaninmaan sotilasleireistä. Tämä paasi mainitsee Israelin kansana, joka ei ollut muodostanut valtiota, ja se on ajoitettu 1300-luvulle eaa. Nykyvaltiolle annettiin nimeksi "Medinat Jisrael" eli Israelin valtio ja sen kansalaiset ovat israelilaisia. Muita nimiehdotuksia
olivat Eretz Israel, Zion ja Juudea.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Israel


Tämä kannattaa katsoa!  Halutessasi tekstityksen suomeksi valitse Suomen lippu.

"Give Peace A Chance" is a 15 minute documentary about the long hidden document of the formerly classified minutes from the San Remo Peace Conference of April 1920 which still defines the legal rights under international law of the Jews as well as the Arabs.

 

Real peace between Israel and the Arab Palestinians can only be reached by respecting historical facts and legal foundations.

http://www.givepeaceachance.info/