Rovastinkankaan koulu säilytettävä kuusivuotisena

Kommentoitu viesti


Vieras

#3

19.09.2014 19:07

Olen itse käynyt Rovastinkangasta edeltänätynyttä Vehkalahden ala-astetta ja oman kokemukseni mukaan oli hyvä, että elämän- /koulupiirin muutos keskusta-alueelle tuli vasta vanhempana. Saman oikeuden soisin myös jatkossa nykyisille Rovastinkankaan oppilaille.

Jos jostain syystä välttämättä halutaan siirtyä isompaan yhtenäiskoulukäytäntöön, olisi muutos tehtävä harkitummin ja koko ikäluokkaa koskien. En näe syitä, jotka puoltaisivat alakoulun katkaisemista 5-6.luokalla, koska parin vuoden kuluttua olisi taas muutos siirtyessä yläkouluun.

Vastaukset

Kirsi-Minna Saarinen
Adressin tekijä

#4 Re:

2014-09-19 19:15:20

#3: -  

 Kävin myös aikanaan Vehkalahden, ja luokkamme jatkoi samana vielä yläasteenkin. Kasvoimme pienistä lapsista teini-ikäisiksi yhdessä, ja yhteisöllisyys on säilynyt yli 30 vuotta. Tutussa ympäristössä on turvallista kasvaa isommaksi, eikä tuolloin ole myöskään tarvetta "kukkoilulle", kun jokainen tuntee toisensa - niin oppilaat kuin opettajatkin.

     Toivon, että Oriveden kaupunki ei pakota Rovastinkankaan koululaisia kasvamaan isoiksi liian varhain, vaan antaa heidän "kypsyä" tutussa ympäristössä. Sen jälkeen on hyvät eväät siirtyä isompiin ympyröihin, eikä ole enää joka tuulen vietävänä.