Kuntakentän ääntä kuultava

Kommentoitu viesti

Vesa Turpeinen

#5

01.09.2011 20:40

Lähidemokratia kunniaan ! Olen järkytyksellä seurannut,kuinka Suomessa yritetään väkisellä ottaa käyttöön entisen Neuvostoliiton malli... ! Päätöksenteko ja -tekijät ovat kaukana ja kasvottomia.
Kyllähän säästöä syntyy,kun siirretään palvelut osalle kansaa riittävän kauas! Siis rahat ja valta keskuksiin ... ! Tuntuu tosi pahalta huomata tämä YLIMIELISYYS ja HALVEKSUNTA, joka meille pienten kuntien asukkaille näissä "alle sata kuntaa" puheissa osoitetaan!


Vastaukset


Vieras

#6 Re:

2011-09-01 21:29:22

#5: Vesa Turpeinen -

Juuri näin! Helsingissä kaupunginvaltuutetun on oltava julkisuuden henkilö, valtaeliittiin kuuluva, puoliammattilainen. Pienessä kunnassa puheenjohtajistokin katsoo maailmaa samalta tasolta tavallisen kuntalaisen kanssa.

 

Kvalt.n ja KH:n varajäsen Varsinais-Suomesta

#10 Re:

2011-09-02 12:05:35

#5: Vesa Turpeinen -

Olet Vesa oikeassa. Valtion eri ministeriöiden virkamiesten,suunnittelijoiden  ja kaikenkarvaisten muiden  yhdyskuntasuunnittelijoiden  tarkoitus, toive ja suoranainen missiohan on se, että jossain metsän korvessa hajallaan asuvat ihmiset ja pienet kyläkeskukset, pienet kunnat, ne ovat tästä maasta hävitettävä. Keinothan ovat juuri nuo, keskitetään, viedään palvelut jonnekin, minne metsän korvessa asuvat eivät niin vaan pääse/lähde, ellei aivan viimeinen pakko ole. Toisekseen nämä yhdyskuntasuunnittelijat ovat väläyttäneet jopa pakkokeinoin saatavaa tiivistä yhdyskuntarakennetta, elleivät kunnat nyt itse älyä tehdä selkeitä ratkaisuja, mm maankäytön suunnittelussa . Tiiviissä kaupungissa , siellä kaikki on  äärellänsä ja hyvin hallittavissa,  paketissa kaikki yhden johdon varassa. Maaseudun taajamissa, kylissä kun kaikki ovat hajallaan ja pahukset vielä vaativat siellä vielä vesi-, viemäri-, sähkö-, puhelinverkkoja ja jopa maanteiden kunnossapitoa , vaativat lähipalveluina terveydenhuoltoa, koulua,vanhusten hoitoa jne. Ja sehän on tuhlausta, muka halvemmalla tuotettaisiin yhdessä isossa yksikössä keskellä kaupunkia! Nyt jokaisen itsenäisen kunnan ,olkoon pienempi tahi vähän suurempi, on katsottava eteensä, sivuilleen ja taaksensakin: kunnan itsemääräämisoikeus, itsehallinto ja kuntalaisten palvelutaso lähipalveluna on oltava jokaisen niin kunnan virkamiesten kuin luottamushenkilöidenkin ainoa johtotähti ja kunnallinen elämäntehtävä. Valvokaa siis, ettei taas erilaisin verukkein ja väärien laskelmien turvin päästä tekemään lainsäädännössä kunnille sitä viimeistä hirttosilmukkaa.