Kuntakentän ääntä kuultava

Kommentoitu viesti

Hallittu tulevaisuus

#23 Re: Lisää rahaa kunnille

03.09.2011 09:35

#1: Arto Viitaniemi - Lisää rahaa kunnille 

 Hieno kuntalaisten kansannousu on alkanut. Laajenee kylä kylältä, kaupunginosa kaupunginosalta. Itsehallintoa on puolustettava kynällä ja ihmisketjuilla. Lähipalvelujen ja turvallisuuden puolesta kannattaa toimia.

Kiitos sysmäläisille kun saitte aikaan kansannousun asiassa. Eihän tämä uudistus heittäen mene. Perustuslain mukaan ja kun kuntavaalitkin ovat jo valmistelussa! Ehdokkaiksi runsaasti itsehallinnon ja palvelujen puolustajia rakenne- ja keskittämissuuntautuneiden sijaan. Kova poliittinen vääntö käyntiin. Valituskoulutus kaikista kuntaliitosasioista käyntiin, jotta oikeusviranomaiset saavat töitä. Aikaa tässä on pelattava ja keinot etsittävä.

Optimia kuntakokoa ei ole voitu tieteellisesti osoittaa. Eivätkä sitä kykene muutamat ylioppilaspohjaiset poliitikotkaan tekemään. Jarruja on lyötävä ja vaihtoehto kunnanllisvaaleissa esitettävä, jossa vaihtoehdossa tuodaan palvelu palvelulta esille niin vanhustan , sairaiden, vammaisten, lapsien, työttömien, raskautettujen, yksinäisten kuin  onnettomienkin osalta.

Maan kahtiajako on estettävä. Vaarana on, että alueellinen, terveydellinen, sosiaalinen, työllinen, vauraudellinen keskittäminen vain syvenee ja se ei taatusti tiedä hyvää.Varokaa keskittäjiä.

Vastaukset

Sirkka Raudus

#24 Näin se on.

2011-09-03 20:43:04

#23: Hallittu tulevaisuus - Re: Lisää rahaa kunnille

"Edellisen hallituksen kuntaministeri, kansanedustaja Tapani Tölli (kesk.) vaatii hallitusta perumaan kuntareformin, jolla Suomeen muodostettaisiin jopa maakunnan kokoisia suurkuntia. Hänen mielestään kuntaministeri Henna Virkkusen (kok.) hanke olisi suunniteltava uudelleen."