Kuntakentän ääntä kuultava

Kommentoitu viesti

ilari

#82 Pari isoa faktaa

09.09.2011 12:10

Poliittinen "keskustelu" on masentavaa inttämistä siitä kenen mielikuvat ovat oikeita kenen vääriä. Tosiasioihin perustuvia syitä hankkeen toteuttamiselle pika-aikataululla ei ole vieläkään esitetty vaan ilmeisin syy tälle on otollinen poliittinen tilanne.

Asia sai varmistuksensa kun tällä viikolla selvisi, että Suomi on maailman neljänneksi kilpailukykyisin maa. Erityisesti mainittiin hyvin toimiva yhteiskunta (kuntapalvelut) pistepotin kerryttäjänä. Eikö olekin kummallista että hevosvetoiselta ajalta peräisin olevat kuntarakenteet ovat mahdollistaneet tämän loistosuorituksen ! Vielä ihmeellisempää on se, että Ruotsi on tarvinnut samanlaiseen suoritukseen (3. sija) vuosittain Suomeen verrattuna useita miljardeja euroja enemmän verotuloja eli Ruotsissa veroaste on kansantuotteeseen verrattuna selvästi Suomea korkeampi vaikka siellä toteutettiin meille nyt tyrkytettävä suurkuntamalli jo 30 vuotta sitten.

Vastaukset


Vieras

#94 Re: Pari isoa faktaa

2011-09-11 10:22:56

#82: ilari - Pari isoa faktaa

Tuohon voisi myös lisätä sen tosiasian, että kuntaliitosten hyödyistä ei juurikaan ole mitään tutkittua tietoa olemassa. Tarkoitan tällä kokonaisvaltaista analyysia siitä, miten liittyvät kunnat ovat taloudellisesti, sosiaalisesti, väestöllisesti, jne. pärjänneet suhteessa samantapaisista lähtökohdista ponnistaneisiin itsenäisiin kuntiin. Varmasti löytyy onnistuneita liitoksia (olisiko esim. Klaukkala-Nurmijärvi-Rajamäki?), mutta itse tiedän kyllä niitäkin, jossa pienemmän liittyjäkunnan kehitys on pysähtynyt täysin verrattuna itsnäiseen naapuriin.

Jukka