Ylöjärven Haaviston matkapuhelintukiaseman vastustus

Kommentoitu viesti

Maston juurelta

#21 Hörhöt!

28.11.2014 20:14

Radiotaajuuksien vaikutusta ihmiskehoon on tutkittu niin kauan kuin niiden olemassaolosta on tiedetty. Ainoat haittavaikutukset tulevat niiden lämmitävän vaikutuksen myötä, johon tarvitaan aivan eri teholuokat kuin mitä näissä pienitehoisissa matkapuhelinverkon tukiasemissa ja päätelaitteissa käytetään.  Kannattaa lukea ihan ajatuksen kanssa seuraava julkaisu: http://www.stuk.fi/julkaisut_maaraykset/kirjasarja/fi_FI/kirjasarja6/

Nämä ovat vakavia asioita, ja niiden kanssa asioidessa olisi syytä pitäytyä tieteellisissä faktoissa, eikä heittäytyä uskomusten tuottaman massahysterian pauloihin.

Jos adressin allekirjoittajat haluavat jollain tapaa parantaa kansanterveyttä, kannattaa lopettaa tupakanpoltto ja alkoholin käyttö. Sillä saataisiin kiistattomia positiivisia tuloksia kanstanterveyden ja -talouden kannalta. Jos lapsia haluaa suojella vielä lisää, ne kannattaa pitää kahdeksanteentoista ikävuoteen asti sisätiloissa auringonvalolta suojattuna. Auringosta nimittäin tulee, toisin kuin kännykkämaston kapeakaistainen ei-ioinisoiva sähkömagneetinen säteily, säteilyä koko spektrin täydeltä noin 1300 wattia neliömetrille.

Laskekaapas allekirjoittajat, minkä kokoiselle pinta-alalle täytyy kännykän tai tukiaseman teho kohdistaa, että saataisiin edes auringon säteilytehoa vastaava tehotiheys.

Vastaukset

T A P S A

#22 Re: Hörhöt!

2014-11-29 08:10:32

#21: Maston juurelta - Hörhöt! 

 STUK puhuu pas kaa, samoin päättäjämme. Toimivuuden varmistamiseksi maston tulisi sijaita etäällä asutuksesta jotta suuntaus ja peitto olisi hyvä laitteisin. Mitä tiheämpi taajuusaalto, sen lyhyempi kantama ja sitä vaarallisempi säteilyaltistus. 4G verkon kantama muutamia kilometrejä. Tällöin linkkimastoja ja antenneja n. 5km etäisyydellä toisistaan riippuen käyttäjien määrästä.

Oireita saanut

#25 Re: Hörhöt!

2014-11-29 19:07:48

#21: Maston juurelta - Hörhöt! 

On tunnettu tosiasia, että lääkärit ja tutkijat, jotka uskaltavat esittää todettua ja todistettua faktaa matkapuhelinten ja tukiasemien vaaroista terveydelle vaiennetaan oman edun nimissä Stukin ja operaattoreiden toimesta. Osa lääkäreistä pelkää myös työpaikkansa puolesta.

Yksi maailman suurimmista vakuutusyhtiöistä vakuutusjätti Swiss Re luokittelee sähkömagneettiset kentät korkeimpaan seurattavaan riskiluokkaan. Heidän luokituksensa koskee sekä radiotaajuista säteilyä (RF), että matalataajuisia sähkö-ja magneettikenttiä (ELF). He nostavat esille mm. EU-ennakkotapauksen, jossa työntekijälle korvattiin kännykän aiheuttama kasvain. Myös Turussa jouduttiin kerrostalon katolta purkamaan antenni sen säteilyn aiheutettua samassa talossa olevan rouvan sydämentahdistimen hajoamisen useampaan kertaan. Tiedoksi myös, että useassa Euroopan maassa on tukiasemien tehoja vähennetty toisin kuin Suomessa, jossa niitä lisätään. Tukiasemia on myöskin purettu niiden aiheuttaman liiallisen säteilyn vuoksi.

Oletteko Te mahdollisesti Stukin tai muiden operaattoreiden palveluksessa vai kenties heidän laitteidensa myyjä tai fani? Moni itseni ohella on saanut näistä mainitsemistanne "pienitehoisista" tukiasemista ja päätelaitteista oireita kuten mm. kovan pään kuumotuksen, korvien tinnituksen sekä lukkiutumisen. Että näin.

P.S. Stukin julkaisut sekä määräykset on luettu. Oletteko itse mahtaneet lukea sieltä myös lasten kännykän käyttöä koskevan ohjeistuksen? Lisähuomautuksena voinen mainita, etten tupakoi enkä käytä alkoholia, jos se Teitä kiinnostaa.